Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #955. Riksdagen betalar Putilovs konspirationer.

Här i Skåne är det värmebölja, medelhavsklimat och tropical nights samtidigt. Underbart.

Världen: Med mindre än åtta veckor till valdagen har Mrs. Clinton stöd av 46% och Mr. Trump 44%, skriver New York Times. Obehagligt jämnt. Inte för att jag håller på någon av dem, verkligen inte. Men Donald Trump vid makten…!

Sverige: Kicki Danielsson fick ett krav på 9 000:- för att ha använt en bild på en kanelbulle på sin blogg. Trots att kanelbullars individualitet inte är obestridlig. En otrolig girighet hos de som vägrar att inse nätets realiteter, inklusive Spridningskontrollen och andra skumraskfigurer. Nu visar det sig också att dom själva har stulit namnet, det var redan inregistrerat av ett annat bolag. Ridå.

Sharing is caring – no copyright! Se inte nätet som en förlustpost utan som en ny möjlighet! Konst & Politik respekterar om en bild eller text inte vill synas här och lovar i så fall att omedelbart ta bort den. Lycksökare göre sig inget besvär däremot. Bloggen är icke-kommersiell och bjuder själv på sitt eget material helt gratis.

Sverige: Riksdagen betalade Ekeroths Avpixlat-resa till Grekland. Aftonbladet har tidigare avslöjat SD-desinformatören Alexander Fridback, som i kontakt med media använt sig av flera falska identiteter, bland annat Egor Putilov och Tobias Lagerfeldt – och där mörkat sin koppling till Sverigedemokraterna (AB). Det är hutlöst och helt emot alla sorters reglementer att riksdagen ska bekosta SDs undergrävande spionverksamhet. Vakna Säpo! Vakna JK! Gör någonting för bövelen annars får vi ta saken i egna händer. Er passivitet är en förolämpning mot både regering, riksdag och allmänhet.

Malmö/Lund: 400 programpunkter, evenemang som drar in på småtimmarna och fokus på det lokala. På lördag är det dags för den trettioandra Kulturnatten. På India Däck Bokcafé (bakom Kulturen) har vi nattöppet och föredrag om boken ”Politik underifrån”. Välkomna in att lyssna och fika!

Och den 21 september är det föredrag och hiphop-konsert till stöd för rebellrepubliken i Kashmir. 19-22 på Smålands nation.

Konsten: Just nu arbetar jag på en längre artikel om ”Några nutida serieikoner”. Här kommer en litet smakprov. (Hoppas min smak inte är för gubbig).Vet ni inte vem serieskaparen är så avslöjar jag det i artikeln.


krazy-wikic

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 september, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: