Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #945. Drabbad av mikroskopisk skattehöjning, snyft!

Världen: Rojava fortsätter kampen för sin självständighet genom att öppna ett representationskontor i Haag. Rojava är ett kurdisk område i Norra Syrien som strävar efter självständighet. Sedan tidigare har de tre enklaverna Kobani, Jazeera och Afrin skapat ett nytt federalt system sedan Syrien förlorat makten över området i inbördeskriget. Rojava är inte självständigt men självstyrande genom Norra Syriens Federation. Regionen fortsätter sin kamp för självständighet när de nu öppnar ett representationskontor i Haag. Sedan tidigare har de öppnat upp flera representationskontor runtom i Europa varav ett i Stockholm, skriver aktuelltfokus.se.


images


 

Sverige: Om de ytterst blygsamma skattehöjningarna – 100 kr i månaden – för vissa därmed djupt kränkta höginkomsttagare skriver AB:

”Att detta lilla land en gång blev världens främsta berodde på höga skatter och på fördelningspolitik. Sedan följde nyliberala tider och nu kan vi inte riktigt säga att Sverige är bäst längre, kanske inte ens topp fem. Skolan, den mest privatiserade i världen, är i djup kris vid internationella jämförelser.”

Stackars rika människor! 100 kronor i månaden! Buhuuu-buäää !

Malmö/Lund: Novellfesten i Lund en välbesökt historia. En novell kan avnjutas lite var som, på tåget, på toaletten, eller under ett tråkigt möte. Men den gör sig mycket bra som högläsning. Och kan köpas styckevis. På Konsthallen. (SDS).

 

love&peace

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 10 september, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: