Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #943. På tröskeln till en revolution.

Världen: Epoch Times skriver om Deng Xiao Pings privatiseringar 1977-1997 då Kina på allvar gasade in på den privatkapitalistiska vägen, livligt påhejade av Världshandelsorganisationen. ”Myndigheterna lät cheferna och direktörerna för de statligt ägda företagen genomföra ”omstruktureringen” och uppsägningarna. Allt missnöje i samhället skulle därmed riktas mot dessa personer i stället för mot regeringen. Givetvis tog dessa chefer och direktörer inte på sig skulden gratis; de blev rikligt kompenserade. Nyckelfrågan i privatiseringen var: vem skulle köpa dessa statligt ägda företag? I det här fallet blev cheferna de nya ägarna, i princip på illegal väg. Det här är anledningen till varför den kinesiska regeringen inte har tillåtit inhemska forskare att studera privatiseringsprocessen inom de statligt ägda företagen, och kinesiska medier helt enkelt inte har rapporterat sanningen”.

Vi betalar både företaget och dig om du lovar att äga det – och arbetarna kan du avskeda om du får lust. Intressant affärsmodell; mer kapitalistisk än kapitalismen. Jo, det är möjligt i den nedåtgående solens rike. Och detta genomförs av ett ”Kommunistparti” – nyahahaha!

Sverige: Dagens Polisnytt! En vanlig dag, 10/9 2016.

  • F d polis åtalas för mångmiljonbrott. Under två år gjordes inbetalningar på ex-polisens privata bankkonto på drygt 16 miljoner kronor. Men transaktionerna bokfördes aldrig. Nu har ex-polisen åtalats vid Västmanlands tingsrätt, misstänkt för grovt bokföringsbrott (VLT).
  • Bemötandet från en eller flera poliser kan ligga bakom oroligheterna i Trollhättan i veckan där så många som 60 ungdomar kan ha deltagit, uppger P4 Väst. – Vad jag förstår är det agerandet hos en enskild polis som ungdomarna har reagerat på och som har fått situationen att eskalera, säger Gunilla Gevreus, polischef i Fyrbodal till P4 (GT).
  • Ilsken polis sköt mot bil – får behålla jobbet även om hon döms. En kollega har också vittnat om att polisen uttalat att hon skjutit mitt i ett tättbefolkat bostadsområde för att hon var ”förbannad” på föraren; polisen får alltså behålla jobbet (SDS).

Sverige: Antifa om ”De Fria”. AFAs sajt innehåller inte bara kamprapporter från de lokala grupperna. Här finns också längre utarbetade artiklar i relaterade ämnen. En utmärkt och avslöjande sådan handlar om den till synes oförargliga men i sjäva verket djupt antisemitiska grupperingen ”De Fria” (moahahaha) och dess führer Carl Norberg, livligt påhejad av nazisterna. Läs den här: https://antifa.se/2016/06/11/de-fria-smapartiet-som-ville-gora-uppror/


carl-nor-berg_-1024x660

 Den fula fisken Carl Norberg. Bild courtesy Antifa.


Sverige: På tröskeln till en revolution. Alex Schulman skriver i Expressen: ”Man kan ge upp. Men man kan också känna att det snart måste komma en vändpunkt. Man kan gå ut på lätta fötter och känna att den här mörka rörelsen har en ljus motrörelse, känna att det ligger något i luften. Små tecken på att vinden vänder. Modiga människor som säger ifrån. Jag ser dem överallt. Vi tänker inte gå med på det här.Små signaler om att den här tiden inte alls är futtig, utan avgörande. Att den är viktigare än vad vi någonsin kan tro. Det är slaget om Sverige och det kommer att stå om det i historieböckerna. Vi står på tröskeln till en revolution, snart ska det ljusna också för oss. Vi har sån tur som är i livet just nu”.

Sverige: Jag är så trött på sexualfientligheten i samhället. Den sexuella revolutionen fick ett tragiskt och abrupt slut 1980 med HIV-epidemien. Men idag är aids inte längre en dödlig sjukdom och ändå finns paniken kvar på alla sexualitetens områden. En mamma blev upprörd över att två dagisbarn ”förlovat” sig. Varför kan dom inte få ha sina låtsaslekar ifred? I Oklahoma anses det som incest att gifta sig med en nära släkting oavsett om relationen är sexuell eller inte. Straffet är upp till tio år i fängelse. Svenskarnas sexuella aktivitet har minskat kraftigt, säger RFSU. Jag fattar inte den här trenden, att sex nästan är värre än mord. Även smärre njutningsmedel som socker, smör, snus, kaffe, vispgrädde, ostbågar, you name it, ligger illa till. Späka sig, banta, lida av ätstörningar och träna ihjäl sig är tidens melodi. Händerna på täcket! Hoppas det vänder, för kommande generationers skull. Utan kärlek, romantik och erotik är det inget liv.

Malmö/Lund: Nu är Tunaskolan i Lund riven. Schaktmaskiner utplånar i detta ögonblick alla spår. Bakom en inhägnad med påskriften ”Fotografering förbjuden”. Och det kan man förstå, dom skäms väl. I Lund bygger man inga skolor. Man river dem. Fast nu finns det ju mera plats för bostadsrätter i miljonklassen eller vad det nu blir. Ännu ett Kristallhus kanske? Byråkrater kan aldrig breda ut sig för mycket och studenterna kan alltid cykelpendla från Malmö.

Men, men. Vi står på tröskeln till en revolution.

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 9 september, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: