Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #941. I did it my way.

Världen: Pussy Riots senaste video ”Chaika” som handlar om korruptionen i Ryssland. Med engelsk undertext. Modiga Pussy Riot. Visste du att dom är situationister?

Världen: Med två månader kvar till presidentvalet i USA tycks Donald Trumps chanser att vinna större än någonsin (AB). Oron växer med möjligheten att världen då kan gå in i en totalitär fascistisk period liknande 1930-talet. Trump-specialisten Tony Schwartz säger att ”Jag tror verkligen att om Trump vinner och får kärnvapenkoderna, finns det en stor risk att det leder till slutet på vår civilisation”. Men vi är inte där än och det finns ett massivt motstånd mot ett sådant politiskt scenario ibland världens befolkning. Antifascism never goes out of fashion.

Sverige: Håkan Juholt. I 40 år har han arbetat med politik och efter 22 år i riksdagen har han nyligen bestämt sig för att lämna sin plats som ledamot. ”I did it my way”, beskriver Juholt, som tvingades avgå efter en kort och turbulent tid som partiledare, sin tid i riksdagen. Jag tycker han borde ha fått en ärlig chans men hyenorna nafsade honom i hälarna och gamarna kretsade i höjden så det blev inte så. Hör honom i SR Studio 1 här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6512857

Malmö/Lund: En av Latinamerikas mest berömda vissångare är på ingång. Denna fredag sjunger chilenaren Patricio Manns i Klosterkyrkan (SDS).

Filosofiska hörnet: En artikel i Illustrerad Vetenskap Nr 3/2013 om parapsykologi är ovanligt nyanserad och oväntat positiv. Bland annat nämner man det närmast oreserverade stödet från den professionella kvantfysiken. En rad PSI-försök visar med statistisk signifikans att vi kan läsa tankar och se in i framtiden. Allting (verkligen allting) är egentligen en enhet och har samma medvetande – som vi alltså delar. Min precognition är att parapsykologin äntligen kommer att betraktas som en accepterad vetenskap – vilket vore välförtjänt efter hundra års forskning.

Som jag ser det (och detta blir idag allt mindre kontroversiellt) finns det två alternativ efter detta livet: att vi inkarneras här på jorden i en ny kropp eller att vi inkarneras i en annan dimension på en helt annan plats. Att levande individer bara försvinner är lika omöjligt som att det oändliga Universum försvinner – det utvecklas i stället i cykler enligt fysikens lagar. Och enligt Upanishaderna, så att vårda sin karma kan aldrig vara fel.


AKTUELLSKYLINE

 ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 9 september, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: