Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #938. Den Vit Makt-infiltrerade svenska polisen.

Världen: Den senaste utvecklingen i Syrien tyder på att IS/Daesh nu har förlorat ungefär hälften av sitt kalifat – här går det undan. Karma is a bitch.

Världen: En kilometerlång och fyra meter hög mur ska byggas i hamnstaden Calais i Frankrike för att hindra flyktingar från att ta sig ombord på lastbilar och andra fordon som är på väg till Storbritannien. Fästning Europa har fått konkurrens av Fästning Frankrike. Bygga murar är allt kapitalet kan komma på. Mot Mexiko, mot Palestina och nu mot Mellanösterns flyktingar.

Minns ni Berlinmuren? Inte så populär. Men nu byggs det murar allt vad tygen håller – inte mot fascismen utan för den. Ska varje nation bli en gated community så kan EU-projektet läggas ner direkt.

Sverige: Stockholms blodbad ska bli teaterpjäs på Hipp. På 60-talet hade vi en obskyr förening här, Skånes Befrielsefront, som förutom att förespråka en kanal mellan Skåne och Småland (Samojeden) också firade Stockholms blodbad under Mårtens Gås-högtiden. Och danske kungen Kristian Tyrann kallas Kristian den Gode här nere i söder.

Malmö/Lund: Det var i juni 2015 som den tyska islamfientliga organisationen Pegida demonstrerade på Stortorget i Malmö. Pegida-anhängarna var inte mer än sex (6) men motdemonstranterna var desto fler, drygt 1000 personer. En 25-årig man greps av polis efter att ha busvisslat åt denna demonstration arrangerad av den tyska högerextrema och islamfientliga rörelsen. Han åtalas nu för störande av allmän sammankomst (24Malmö).

Polisens totala och medvetna undfallenhet mot rasister och nazister och deras fullständigt fanatiska förföljelse av antifascisterna skulle vara direkt löjlig om den inte vore så allvarlig. Nazisterna får i lugn och ro mörda minst en person om året och passas ödmjukt upp av hela poliskåren i alla sammanhang samtidigt som antifascisterna inte ens får busvissla. Vi har en kraftigt Vit Makt-infiltrerad poliskår, någon annan förklaring finns inte, här liksom i USA och många andra länder – som en FBI-rapport oroade sig för  redan 2006 (se förra krönikan). 1942 tillsattes en statlig undersökningskommission, ”Utredning rörande polismäns anslutning till politiska ytterlighetsriktningar m.m. verkställd av 1942 års poliskommission”. Stockholm 1943, SOU 1943:5, som kom fram till att var femte polisman var nazist. Hur många är dom idag?

Där har Rikspolischefen något att bita i.


 

mur

En flykting tar sig över taggtrådsstängslet i Calais, nära Eurotunneln till Storbritannien. Courtesy Foto: Emilio Morenatti/AP/DN.

love&peace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: