Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #933. Putilov. Fönsterkuvertfobi. Med mera.

Världen: En trevlig nyhet: Jättepandan har länge hotats av utrotning i Kina. Men nu kan djuren andas ut lite. Bambufantastens status har ändrats till ”sårbar” av Internationella naturvårdsunionen (IUCN).

Sverige: När jag funderar på fallet med SD:s avlönade desinformatör Alexander putilovFridback, 34 , som under pseudonymen ”Egor Putilov”, ”Tobias Lagerfeldt” m.fl., m.fl., försökt skapa förvirring och konflikter inom vänstern slår det mig: Han lyckades skapa osämja mellan SAC-tidningen Arbetaren (som gick på en nit där, antagligen) och trottetidningen Internationalen (som avvisade Putilov som provokatör och lögnare). Det gällde bl.a. Vänsterfronten, Borobka och andra Putinkritiska socialister i Majdanupproret och i Ryssland. Putilov misstänkliggjorde all opposition som köpt av Putin. Jag försökte medla eftersom jag inte tycker om att vänstern bråkar inbördes, även om det nu inte hör till vanligheterna. Enighet ger styrka och vi har ju faktiskt samma fiende. Jag vill också minnas att Putilov gav mig dåliga vibbar och att jag skrev i kommentarsfältdiskussionen i Intis att ”honom skulle jag inte köpa en begagnad bil av”. Jag tror inte Arbetaren och Intis numera har några hard feelings gentemot varandra längre, shit happens bara.

Den som vill kolla upp detta kan gå till läggen i Arbetaren och Internationalen och se att det stämmer. Ökad vaksamhet krävs. Däremot inte paranoia. Att infiltrera vänsterns organisationer och nätverk är betydligt svårare och misslyckas vanligen. Alla konspirationer är som bekant inte verklighet. Putilov och andra lömska SD-figurer önskar jag en längre spavistelse med tjära och fjäder. Passa dig!

Att SD har en egen säkerhetsorganisation  och egen informationsinhämning verkar oundvikligt och vad som händer där kunde kanske vara en uppgift exempelvis för Researchgruppen, vem vet. Men nu är iaf den här figuren bränd och får ligga lågt.

Malmö/Lund: Visseltofta: Trots att mannen blivit tagen två gånger för att ha kört EU-moped utan körkort friades han av tingsrätten. Anledningen var att han inte vetat om att hans körkort inte gällde eftersom han har en kraftig fobi för fönsterkuvert från myndigheter. (: Jag känner verkligen med honom, han är sund och frisk – fönsterkuvert borde brinna i h-lvetet. på tal om det jagar det helskumma företaget Spridningskollen fildelare just nu, med ihåliga, icke-auktoriserade, fogdelika skrämselmetoder. Men utan klara bevis betyder deras verksamhet ingenting alls. Själva har dom stulit sitt  firmanamn från en av Banhofs inregistrerade verksamheter  och borde betala dem betydligt mer än  2000 kronor i skadestånd (aktuelltfokus.se).

Konsten: Kent Lindfors på Göteborgs Konstmuseum. Lindfors målningar påminner om vyerna man kan se från ett flygplan: glimrande stadsnät som punkterar natten eller djupa hav där det organiska livet bara anas, skriver Omkonst. Själv tycker jag hans måleri ibland väcker minnen om den informella konsten, Wols m.fl, som Ulf Linde på sin tid hoppades så mycket på. Känsligt, dovt och associationsrikt.

 

Kent-Lindfors-Dykaren-II-2014–2015-foto-Hossein-Sethatlou

Courtesy Kent Lindfors/Omkonst.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 5 september, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: