Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #928. SD: Med fräckhet kan man komma längre.

Världen: Kina och USA har ratificerat Parisavtalet om klimatet. – Det här är en mycket viktig signal att man går fram så här tidigt, och att Kina och USA tillsammans visar ledarskap. Hittills har ju bara länder som motsvarar en procent av utsläppen ratificerat avtalet, och med det här är vi nästan uppe i 40 procent, så det är ett oerhört stort steg mot att det ska träda i kraft, säger MP:s Isabella Lövin (SR).

Sverige: AB skriver om SD:s anställde och avlönade desinformatör ”Egor Putilov”  som skriver fejkade vänsterartiklar under en pseudonym och sen attackerar dem från höger under en annan. Han är verksam på SD:s riksdagskansli. Vill riksdagen ansvara för denna under-cover-aktivism? Säkerligen inte, men så har den heller aldrig blivit tillfrågad. Det hela är mycket typiskt för Sverigedemokraternas arbetsmetoder. ”Med käckhet kan man komma långt, men med fräckhet kan man komma längre. Med fräckhet och vackra ögon så kommer man så långt man vill”, som det heter i Kai Gullmars gamla snapsvisa, här posthumt dedicerad till ögontjänaren Erik Järnröret Almqvist.

Malmö/Lund/Konsten: I Malmö är man tämligen negativa, men i Lund är man inte oväntat positiva till Konsthögskolans eventuella flytt hit. Sydsvenskan återger några röster.

Det vore fantastiskt för Lund såklart. Det skulle vara ett lyft som kulturstaden Lund skulle behöva. För Lunds politiker vore det som en skänk från ovan, som man kanske inte förtjänat, säger Isac Nordgren, konstskribent och intendent på Krognoshuset. – Jag tror att det skulle kunna hända mycket, inte minst forskningssamarbeten. Många humanistiska ämnen ligger väldigt nära det konstnärliga. Men det gäller nog för alla fakulteter att det skulle kunna etableras ny spännande forskning, säger Johannes Persson, humanioras forskningsdekan. Lunds konsthalls chef Åsa Nacking skriver: ”Det vore så klart en fantastisk möjlighet för Lund om Konsthögskolan flyttade hit, men frågan måste ställas till Konsthögskolan i Malmö om det fungerar för deras verksamhet. Det är viktigt att det är de som tar beslutet var skolan ska vara. De måste säga vad som är bäst för dem.” Klokt sagt av Åsa. Och än är det inte avgjort.

 

mkh

 Malmö Konsthögskola. Var ska vi bo?

***

 

 

2 comments on “Krönika #928. SD: Med fräckhet kan man komma längre.

  1. Marlene
    3 september, 2016

    Som Socker-Conny säger -slå världen med häpnad!

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: