Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #927. Världen och vården.

Världen: Donald Trump vill som bekant bygga en mur mot Mexiko för att ”stoppa illegal invandring” – en mur han säger att Mexiko ska betala för. Mexikos president Peña Nieoto säger blankt nej. Även Mexikos tidigare president Felipe Calderon menar att Mexiko aldrig kommer att gå Trump till mötes. – Mexiko kommer inte att betala en cent, säger Felipe Calderon till CNN. Fattas bara – ett så oförskämt rasistiskt utspel. Men kan man säga nej till Trump kan man också säga ja till zapatisterna i Chiapas – det vore efterlängtat och verkligen på tiden. Ge Chiapas autonomi och sluta genast trakassera indianbefolkningen!

Sverige: Nu har två av tre riksrevisorer avgått till följd av DN:s granskning av missförhållandena på myndigheten. De borde ha gått allihop redan för två månader sedan skriver Lena Mellin i AB. Hon kommenterar också att Sverige fått en plats FN:s säkerhetsråd, vilket är en framgång för Margot Wallström. Använd nu den positionen på ett radikalt sätt! Sluta buga för Erdogan exempelvis och lyft fram Rojava!

Malmö/Lund: Påvebesöket i Lund den 31 oktober beräknas kosta kommunen nästan en miljon kronor, skriver Sydsvenskan. Kommuntjänstemän som förbereder besöket hänvisar till polisen, som gissar att mellan 30 000 och 150 000 besökare och turister kommer att lockas till staden den dagen. Därtill räknar kommunen med uppåt 1 000 journalister (KvP). Påven vill nog besöka den vackra Domkyrkan, men kom ihåg att han är en vänsterpåve och pragmatiskt inställd till andra religioner. När Dalai Lama kommer till Lund nästa gång (han kommer ofta hit verkar det som) så varför inte glädja honom med att ett tibetanskt-buddhistiskt tempel i Gamla Observatoriet står färdigt?

Malmö/Lund: Och på söndag är det dels Vårdupproret i hela landet och 12.00 på Blocket i Lund. Dels Vänsterradikalt Stormöte på Smålands nation i Lund 15.00. Det jäser i leden.

Demonstrera, diskutera, slut upp! Full fart framåt kamrater.


vård

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: