Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #924. One more effort, nihilists!

Världen: President Rousseff avsatt. Senaten i Brasilien har röstat för att permanent avsätta den avstängda presidenten Dilma Rousseff genom en kupp. Högern har åter makten. Folkets reaktion blir nästa fas.

Sverige: One more effort. Det verkar numera klarlagt att Nikanor Teratologen (Missbildaren) är nazist. Han har tidigare kallat sig själv misantrop och nihilist, den mest ansvarslösa och destruktiva filosofiska position som överhuvudtaget är fysiskt möjlig. Försvaret är (den hypade) genikulten; språkbehandlingen. Många skriver bättre, ännu fler har ett större ordförråd och att skriva på dialekt är annars vanligare i buskteater. Svart buskis är det, men eftersom han inte menar eller vill något är det – ingenting.

Nästa bok kommer att heta ”Att hata allt mänskligt liv” och den tänker jag inte fördjupa mig i; jag kan läsa om Auschwitz som var verkligt men helst inte om något liknande som fantiserats ihop för nöjes skull. Till sist det hopplösa argumentet att även en nazistisk trädgårdsmästare kan odla goda grönsaker. Se upp – de kan vara förgiftade.

”One more effort nihilists if you want to be revolutionaries!”

Malmö/Lund: I våras kontaktade Lundabaserade Raoul Wallberg-institutet, som arbetar med mänskliga rättigheter, Lunds kommun och föreslog att kommunen skulle besluta att bli en människorättsstad, MR-stad.

MR-städer finns i flera andra europeiska länder, men än så länge saknar Sverige MR-städer och Lund skulle kunna bli den första. En MR-stad kännetecknas av att kommunen och andra aktörer arbetar för att på olika sätt se till så att mänskliga rättigheter skyddas.(SDS). Det låter väl bra, mänskliga rättigheter bör absolut införas i Lund. Och så blir det förstås litet City Branding som lök på laxen.


slott16

Konsten: Ett litet spökslott kommer här. för en yngre publik. Det syns inte så bra p+ bioden här men till höger om drakens finns en brandsläckare…S.Jacobson: Slott. O.p.p. 2016.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: