Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #921. 1936, 1956.

Världen: Läget i Syrien just nu (Courtesy The New York Times).

syrien

Sverige: Regeringen svänger om den nyss införda skatten på el från solenergi. – Vi jobbar för fullt för att se om det finns möjligheter för en nedsättning till lägsta nivå, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till TT. Det är bara två månader sedan skatt  på solel infördes, något som regeringen motiverade med att EU-regler tvingade fram det. Men häromdagen lät EU-kommissionen förstå att det inte fanns något tvång att göra det. Nu gör regeringen en u-sväng, nästan (Ny Teknik). Det var väl det minsta man kunde begära! Skatt på sol-el…!? Den borde snarare subventioneras.

Konsten/Malmö/Lund:  Konsthögskolans i Malmö lokaler ska göras om till högstadieskola och måste hitta nya temporära utrymmen (SDS). Mazetti är det bästa förslaget och Kemicentrum i Lund det sämsta, menar skolans rektor Gertrud Malmqvist. Men det brådskar att rädda Konsthögskolan. Vi hoppas att en lösning snart uppenbarar sig, det är fel att konstelevernas undervisning ska bli lidande för kommunens dåliga planerings skull. Den långsiktiga lösningen skall bli ett gemensamt campus för konst, teater och musik i Nyhamnen – så vi hoppas flyttkarusellen får ett lyckligt slut.

Nya böcker: * Sture Källberg: Uppror – Budapest 1956. Röda rummet. En unik ögonvittnesskildring som dock kunnat koncentrera sig mer på de anarkistiska arbetarråden, revoltens kärna. På tal om ögonvittnesberättelser kommer Federativs att ge ut * Axel Österbergs ”Bakom Barcelonas Barrikader” från 1936 i nyutgåva. En fantastisk tidsbild.* Peter Lamborn Wilson: Piraternas utopi. Övers John Henri Holmberg. Bakhåll förlag. Hakim Bey om piraternas autonoma zoner, en modell för dagens revolter?

pirater

 

love&peace

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 augusti, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: