Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #912. Gör om ”Fråga Lund”!

Världen: Islands piratparti. En sammanställning av flera olika opinionsundersökningar ger Pirata 28,3 procent av rösterna i dag – vilket i så fall gör dem till Islands största parti. Pírata är en platt organisation utan partiledare. Ordförandeposten i parlamentet roterar och partiet använder röstning över internet för att nå konsensus om politiken (ETC).

Malmö/Lund: ”Luuk skojar bort de lärda” skriver Anna Andersson i AB Som ni kanske minns var det precis vad jag varnade för i en tidigare krönika. Populärvetenskapliga ”Fråga Lund” har ett grundmurat rykte från sin tidigare historia, men nu ska det tydligen vara mer populärt än vetenskapligt. Det är samma utveckling som hos de populärvetenskapliga tidskrifterna där bilderna redan dominerar över texten. Jag tycker inte Luuk var ett bra val som programledare. Varför inte vetenskapsjournalisten Karin Boys på DN exempelvis?


luuk1

Bild courtesy SVT.

De flesta recensenter, som Jens Liljestrand i Expressen, är skoningslösa i sin kritik mot programmets dagisnivå och i synnerhet mot Luuks obeskrivligt fjantiga och töntiga ”frågor”. Någon kallar det en förolämpning mot panelen. Ja, och också mot tittarna. Lägg ner, gör om, gör rätt!


Konsten: Stampe strör ut sin konst på gatorna i Göteborg. Konstnären Joakim Stampe lockar fram figurer ur berg och stenar i Göteborg och strör ut sina konstverk i staden (GP). Lycka till med projektet, Joakim!


Donation.#137_

Courtesy Joakim Stampe: Donation. Bild GP.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 24 augusti, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: