Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #904. Totalitärt musikförbud.

Världen: Danskarna Maria Sloth och Anne Hegelund riskerar böter eller fängelse för att ha tagit hand om två flyktingar. ”Det är visserligen ocoolt att hamna i domstol. Men det är ändå en bagatell jämfört med vad människor på flykt går igenom”, säger Maria Sloth. Demonstranter håller upp plakat dem framför domstolen i Århus tisdag morgon (modkraft.de).

Sverige: Högerextrema Sionistiska Federationen skall demonstrera i Stockholm i slutet av oktober, skriver ETC. Bland talarna märks Ebba Busch-Thor (KD) och Birgitta Ohlsson (L). Federationen stöder Israels ockupation av Palestina, med mera.

Malmö/Lund: Mats Olsson (v) har länge gnällt på Lunds gatumusiker. Nu vill tekniska nämnden totalförbjuda dem. (SDS). Gatumusikern Per Sandberg sågar förslaget. ”Gatumusikantspelandet har fungerat klanderfritt och utan problem under minst 30 års tid. Om det ska tas beslut om gatumusikens roll så måste man först ta reda på vad det är som inte fungerar och vad som fungerar”, säger han.

Har Mats Olsson verkligen inte större problem? Gatumusiken uppskattas av de flesta, höjer stämningen och bidrar till musikanternas försörjning. Varför skall alla spår av kreativitet och spontan mänsklighet utraderas? I en vanligtvis vänlig  och tolerant stad som Lund dessutom? En totalitär diktatur måste vara förslagets inspirationskälla. Att det kommer från ”vänster” är direkt pinsamt och vänder den politiska kartan bak och fram.

Konsten: Internationella gruvbolag i Afrika.


africa

Courtesy Polyp.org.uk.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 16 augusti, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: