Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #882. Urban konst.

Världen: Hillary är nu demokraternas presidentkandidat, inte Sanders tyvärr. Economist Intelligent Unit rankar olika riskscenarier som alla är farliga för stabiliteten på jorden. Donald Trump som president bedöms lika farligt som islamistisk terrorism och värre än ett krig i sydkinesiska havet mot Kina. Han bedöms även farligare för världsekonomin än att Storbritannien lämnar EU (SDS).

Världen: Våldsamma protester har förekommit i Parisförorter den senaste veckan sedan en ung man dött när han var i polisförvar. Åtta personer har gripits för att ha kastat brinnande föremål mot polisen och för att ha försökt sätta eld på offentliga byggnader. Under tisdagsnattens tumult skadades fem kravallpoliser och flera myndighetsbyggnader attackerades (VK).

Sverige: Ericsson avskedar tusentals – VD:n får 30 miljoner. Aktien har fallit som en sten på börsen – och sparpaketet kan göra tusentals människor arbetslösa. Men när Hans Vestberg lämnar posten som vd för Ericsson kan han skratta hela vägen till banken. Vestbergs avtal gör att han kan plocka ut nästan 30 miljoner kronor i ersättning (AB).

Sverige: C H Hermansson har gått bort. Han var intellektuellt överlägsen alla de andra samtida partiledarna och hade ett lugnt och resonerande sätt. Hans bok om de 15 familjerna, den svenska kaptalismen, är en klassiker.

Malmö/Lund: Lokaltidningen Lund skriver om blomman Gyllenlack och påstår att den är sällsynt i trädgårdarna. Men jag har åtminstone haft gyllenlack det senaste decenniet. Det är en vintergrön blomma som slår ut tidigt på våren, mina är i olika nyanser av rött, gult och orange. Väldigt fint. Här är en bild.


Gyllenlack

 

Konsten: Under tisdagen var det Street Art och urban konst på Arenan i Falun. – Det är kul att Falu kommun ger oss chans att lära ut modern stadskultur till de yngre, säger spraykonstnären Johannes Lindgren. Hela vecka 30 är det Streetcamp i Falun. Chans finns att prova på breakdance, skateboard, parkour och graffiti. Aktiviteterna riktar sig till barn 10–15 år (Dala Demokraten).

Citatet: ”Rasist är det värsta ord jag vet”. – Rasisten Bert Karlsson i manus till SVT-programmet ”Sommar”.

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 27 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: