Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #881. Here comes the Sun.

Världen: Halil Karaveli menar att Turkiet är i det närmaste en ”failed state” efter den misslyckade militärkuppen. Även om Halil Karaveli noga följer utvecklingen i Turkiet togs han på sängen av förra helgens händelser. – Det var väldigt oväntat, jag blev chockad. Den turkiska staten har kollapsat. Militären som alltid varit den viktigaste pelaren har fallit samman. Nu har Turkiet inte ens militären kvar som kan ta kontroll längre (Proletären.se).

Han menar vidare att kurderna är de enda som vunnit på den senaste utvecklingen. Inget ont som inte har något gott med sig, brukar man ju säga.

Sverige: I sommar hålls den första poesitävlingen i ”suedikreol”, det som i dagligt tal kallas förortsdialekt eller rinkebysvenska. – Speciellt fokus ligger på att välkomna det uttryck som är lokalt språk, alltså den orten-dialekt som innerstaden ser ner på. Vi vill visa att vi värderar den lika högt och vill ge den en särskild plats, säger arrangören Alex Valencia Rodallec till Arbetaren.

Sverige: Torbjörn Fälldin blev 90 år. Jag minns honom som en trög och svekfull centerpolitiker. Han ”skulle aldrig dagtinga med sitt samvete” men ändå gjorde han just det och startade ett kärnkraftverk. Hans eventuella inblandning i Bordellhärvan blev aldrig klarlagd. Däremot bidrog han till att hormoslyrbesprutningen av skogen stoppades, men det var den utomparlamentariska miljörörelsen som avgjorde den saken.

Och så är det än idag när Miljöpartiet sviker.

Sverige: SD:s hatsajt Nyheter Idag och stolpskottet Alexander Bard angriper Kajsa Ekis Ekman som försvarar sig elegant. Hennes åsikter om prostitution passar inte det sällskapet. Men hon har rätt som vanligt.

Malmö/Lund: Fortsatt torrt och soligt väder, varmt och skönt.

Konsten: Here comes the Sun.


60

S. Jacobson: Here comes the Sun. O.p.p.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 24 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: