Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #872. SD och vikingaslavarna.

Världen: De turkiska myndigheterna sade sig på lördagen ha full kontroll igen efter kuppförsöket som inleddes på fredagskvällen. Många frågetecken återstår kring vad som egentligen hände. De turkiska myndigheterna har gått hårt åt alla som man anser ha någon koppling till kuppen och har gripit 2 839 militärer. Bland de gripna finns också flera högre officerare. Samtidigt har man också avsatt över 2 700 domare runtom i landet. Flera av dem representerar högre rättsinstanser. (YLE). Dödssiffrorna stiger.

Ett obekräftat rykte säger att kuppen var iscensatt av Erdogan själv för att få mer makt, men det har han ju redan. Mycket vill ha mer. Bryt med Turkiet, erkänn PKK, stöd Rojava!

Sverige: Teatergrupp accepterade inte kvinnans nej och sålde henne på slavmarknad. Huvudmannen bakom Teatergruppen är sympatisör till Sverigedemokraterna och den nationalistiska högern. Det förklarar männens unkna kvinnosyn och att de inte lyssnade på kvinnans nej (aktuellt fokus). Att döma av deras uttalande om att kritiken är ”PK” rör det sig med största sannolikhet om SD:are eller värre som försöker profitera på den barbariska vikingatidens historia. De kallar sig ”Nordic Slave Trade Company” på det mest smaklösa och sexistiska vis. Tänker SD återinföra slaveriet efter valet 2018? Man kan ju börja undra.

Malmö/Lund: På måndag öppnar India Däck Bokcafé på St. Algatan 3, bakom Kulturen, igen i uppfräschade lokaler. Öppet under sommaren 13-17 varje dag. Stans billigaste kaffe och bästa böcker (som är billiga dom också). India Däck – när kunskap är som bäst!

Konsten: På lördag är det Wuthering Heights-dag. I städer världen över samlas människor iklädda röd klänning och svart midjebälte för att dansa till låten i sann Kate Bush anda. Jag älskar systrarna Brontë och deras romaner, och jag älskar lika mycket Kate Busch’s fantastiska sång med samma namn. Här är ett av mina Brontë-porträtt.


103

S. Jacobson: Emely Brontë. Opp.Tillhör S.R.

 

Vinjett2

2 comments on “Krönika #872. SD och vikingaslavarna.

 1. Jane
  20 juli, 2016

  Everyone loves what you guys tend to be up too.
  This type of clever work and reporting! Keep up the great
  works guys I’ve added you guys to our blogroll. http://www.yahoo.net

  Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 16 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: