Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #864. Purple Rain.

Världen: Massiva oroligheter i USA. Ungefär 200 personer har gripits i de amerikanska städerna St Paul i Minnesota och Baton Rouge i Louisiana i samband med demonstrationer mot polisens brutalitet mot svarta (ABC News). Demonstranterna lyckades stänga av en stor del av motorvägen I-94, medan polis ledde trafik på annat håll. Polis mötte demonstranter i kravallutrustning och försökte skingra folkmassan med rökbomber. Till svar brast massan ut i Prince-låten ”Purple Rain”, samtidigt som fler demonstranter anslöt (AB).

Sverige: Riksrevisionen har tidigare ansetts vara urtypen för tjänstemannaheder, nit och opartiskhet. DN:s granskning av Riksrevisionen fick i fredags riksrevisor Susanne Ackum att avgå. Nu höjs också kraven på att även de två återstående riksrevisorerna ska lämna sina uppdrag (DN). Något är ruttet i den svenska Staten.

Sverige: AKB fortsätter sin kampanj mot fattiga och flyktingar i ett oblygt försök att locka över SD:s väljare. Trots att hon är född med en silversked i munnen vill hon ändå gnaga på de fattigas ben. Och Åkesson viftar med sina handbojor, den nya SD-symbolen som förvisso är mera up to date än blåsippan. Nästa gång han framträder offentligt kan det bli mot en fond stilenligt dekorerad med massor av handbojor. Trettioåriga kriget hade också ett slut men Almedalen tycks pågå i all oändlighet.

Malmö/Lund: Ännu ett hamburgarställe i Lund. I Saluhallen (!) öppnar hamburgarkedjan Surf Shack på Les Halles plats (SDS). Sortimentet i saluhallen verkar bli allt mer uttunnat. Jag rekommenderar Govinda på Stora Södergatan, den excellenta vegetariska indiska restaurangen där det alltid är gott och billigt.

 Purple-Rain-Prince

Courtesy Prince & Revolution. Jag har en liveinspelning av denna låt som är på 19,27 minuter med ett världsberömt extatiskt gitarrsolo som klimax.

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: