Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #862. Om inte jag gör det, vem ska då göra det?

Det handlar mycket om skjutningar och rasism denna dag, men också om modet att vilja vända utvecklingen. Irmela är dagens hjältinna.

Världen: Kravaller i Berlin i Tyskland har lett till att 123 poliser har skadats och 86 personer gripits, enligt BBC. (dn.se).

Världen: Dallas borgmästare om de senaste attentaten: ”Vi måste behandla rasfrågorna på ett annat sätt” (svd.se). Han sa inte hur, men det brådskar om inte situationen ska eskalera till inbördeskrigsnivå.

Sverige: AKB anlade en hotfull ton mot flyktingar i sitt tal i Almedalen. Dom ska skärpa sig om dom vill stanna var innebörden. Att sparka på de svagaste och mest utsatta är ju som vi vet moderaternas specialitet och dom konkurrerar nu med SD i denna gren.

Sverige: Ett antal skjutningar i Sollentuna ska åtgärdas med fler skjutklara poliser. Summan kan bara bli ännu fler skjutningar, men det är så polislogiken fungerar. Kanske man borde lyssna på borgmästaren i Dallas?

Malm/Lund: Om några dagar väntas minst 2 000 nya Lundastudenter ställa sig i AF Bostäders bostadskö, men bara 700 av dem kommer att få en bostad (SDS). På Parantesen i Lund finns det 305 korridorrum. Varje terminsstart jag kan minnas är det samma sak: Studenter? Som ska ha bostad? Det tänkte vi inte på…

Konsten: Irmela Mensah-Schramm, 70, i Berlin har rivit ner och sprayat över nazistiska stickers och skriven nazistpropaganda i 30 år. ”Första gången jag tog bort en naziststicker mådde jag så bra och kände att jag gjorde något” säger denna vänliga gamla dam. Vi älskar dig, Irmela! (http://qz.com).

irmela

Irmela: ”If I don’t do it, who will?”  Courtesy Quartz/Jill Petzinger.

 ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 10 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: