Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #859. Att nå upp till stegen.

Världen: Lake Poopó i Bolivia var den nästa största floden i landet. Nu har den torkat ut helt – som ett resultat av den globala uppvärmningen. Många små tecken manar oss att snabbt sätta in åtgärder medan det ännu finns tid, skriver The New York Times.

Sverige: M-förslaget: Ett bidragstak för de fattigaste. Ett bidragstak införs i försörjningsstödet och etableringsersättningen. Försörjningsstöd hette tidigare socialbidrag. Etableringsersättning ges till nyanlända. Taket innebär att ett hushåll utan skattepliktig inkomst maximalt ska få 75 procent av lägstalön och bostadsbidrag i samlade bidrag. Taket gäller personer som får försörjningsstöd eller etableringsersättning av arbetsmarknadsskäl (AB),

För att kunna klättra måste man nå upp till första stegpinnen men Moderaterna välter hela stegen. ”Ökade klyftor” eller ”Nu får det vara nog med jämlikhet!” bör bli deras valslogan.

Malmö/Lund: Den som får den snart vakanta posten som kulturchef i Lund får en tidsbegränsad tjänst (SDS). Nu är vi nog mer i ett läge där vi behöver överblicka hur saker och ting ligger och mer förvalta det som har byggts upp under flera år” säger kulturnämndens ordförande, ovanligt kryptiskt även för att komma från myndighetshåll men en tänkbar översättning från kanslisvenska är att kulturen ska ligga lågt. Ergo: mindre kultur. Vilken entusiasm, man häpnar.

Konsten: Hennes konst är abstrakt och full av glädje, det är i alla fall så hon själv beskriver den. På söndag kommer konsten till Västernorrland och närmare bestämt till Kramfors, då Sara Varga ställer ut sina verk. Sara Varga målar och sysslar med musik samtidigt, när inspirationen faller på. – När jag inte är så kreativ i studion med gitarren är det väldigt skönt att bara sitta i total tystnad och skapa med händerna på ett annat sätt, berättar Sara Varga för SR.  


saravarga

Målningar courtesy Sara Varga. Bild courtesy Tobias. Bildkälla: http://finest.se/saravarga/page/316/

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 9 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: