Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #853. Flyktingprotest med gummibåtar i Almedalen.

Världen: Det råder fullt kaos i det engelska parlamentet i London efter Brexit och nya partiledare och ministrar avlöser varandra. Det slentrianmässiga tugget om ”ledare” stör mig – ingen ledare som inte samtidigt är vilseledare. De värsta olyckskorparna  (Anders Borg är ett exempel) bland kommentatorerna är i allmänhet brexitmotståndare.

Irak: 250 dödsoffer för bombattentatet är den senaste siffran i Bagdad .

Sverige: Gummibåtsprotest i Almedalen. En demonstration med gummibåtar och flytvästar tågade in i Almedalen i protest mot de hårdnande asyllagarna. Ebba Busch Thor säger i Gomorron Sverige/SVT att ”KD är inget kristet parti”. Knappast demokratiskt heller skulle man kunna tillägga. Men vad är KD då – det får vi inte veta. Det är å andra sidan lätt att gissa. 3% tänker just nu rösta på KD.

Och Stefan Löven lovade fler poliser.

Sverige: Konsumentverket är den myndighet som har högst förtroende hos svenska folket – och Arbetsförmedlingen har det lägsta, skriver Svenska Dagbladet. Det visar den årliga förtroendeundersökningen från opinionsinstitutet Sifo (AB).

Malmö/Lund: Ny bok. Antologin ”Politik underifrån. Kollektiva konfrontationer under Sveriges 1900-tal” Arkiv 2016, är sammanställd av Andrés Brink Pinto och Martin Ericsson. (Marie Demkers recension här).  Ja, politik underifrån är precis vad som krävs, nu ännu mer än under 1900-talet. Men det kan också vara bra att kunna sin historia.

 

brink

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: