Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #852. Nazistiska mordförsöket på Showan.

Världen: Ska du på rymdresa? Ta med gaffatejp. Gaffatejp påverkas varken av gravitation eller atmosfär. Den fungerar lika bra i rymden som på jorden. Därför har astronauter använt tejpen både i vardagliga och livshotande situationer genom rymdhistorien, skriver Illustrerad Vetenskap. Inte så högteknologiskt kanske men möjligen en hint om tillståndet i det nutida rymdprogrammet.

Sverige: ”Raljanta kommentarer på Facebook och felaktigheter om gärningsmäns ursprung undergräver förtroendet för polisen” skriver Daniel Swedin. Vilket förtroende?

Sverige: ”Ledarna för SD sitter hemma bakom datorskärmen och leder sin nätarmé mot invandrare, journalister, feminister eller vilka de valt att rikta sitt hat mot för dagen. SD:s ledning sitter där och hetsar på sin öppet rasistiska svans – det mest osvenska som finns”, sa Stefan Löven i Almedalen (AB).

Malmö/Lund: Rättegången mot det nazistiska mordförsöket på Showan Shattack fortsätter. En demonstration hölls och starka känslor svallade när rättegången om överfallet på Möllevången inleddes i Malmö. (GP). Nazisten med kniven håller ett tårdrypande försvarstal. Kommer rätten att gå på det? Det verkar otroligt men man vet aldrig när det gäller den svenska ”rättvisan” som är så hårt uppbunden vid den rasistiska polismakten.

showan

Demonstranter utanför tingsrätten där det inleddes en rättegång mot två män som åtalats för ett överfall på Möllevångstorget för två år sedan. Courtesy bild: Björn Lindgren, TT.

 

Konsten: Konsten måste få ta plats i det offentliga. Utan den får vi ett väldigt trist samhälle som inte rör sig framåt, skriver S, MP och V, som svar till Olivier Rykatkin, M, som självklart fått allting om bakfoten, i debatten om en legal graffitivägg i Nacka (nvp.se) . Nedan en målning i Nacka av legendaren Puppet.

 

puppet3

 Graffiti i Nacka 2009 courtesy Puppet.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: