Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #848. Vita husets drönaroffer.

Världen: Det sker nu, i Vita huset, på tisdagar – under president Obamas avrättningsmöten – där växer det nya språket fram, där finns hjärtat för den tid vi förflyttats in i, avrättningsepoken. Amy Davidson i The New Yorker beskriver hur det kan se ut – ”där sitter presidenten, sveper över porträttbilder – en somalisk man, en sjuttonårig flicka, en amerikansk medborgare – och beslutar vem som ska avrättas” (AB).

Sverige: Regeringen kommer inte att stoppa en försäljning av Vattenfalls brunkol i Tyskland. – Jag har alldeles nyligen meddelat bolaget att vi ställer oss bakom den affär som styrelsen har föreslagit, säger näringsminister Mikael Damberg (S) på lördagen (SVT). Extra genant för MP som viftat med en kolbit hela valrörelsen. Och mycket allvarligt för klimatet.

Sverige: Internationella UFO-dagen. Ouppklarade UFO-observationer. Här är några exempel på fall som har rapporterats in till Ufo-Sverige som fortfarande inte går att förklara: Hösten 2010 är två personer ute och kör när de får syn på ett starkt lysande klot som kommer ner från himlen. Klotet far så nära bilen att det nästan krockar med den, enligt vittnesuppgifter. Radion störs och hela bilen trycks åt sidan. Medpassageraren, en kvinna, ser i bakrutan hur hela omgivningen lyses upp av klotet. Mannen som kör tittar i backspegeln och ser samma sak. Ett föremål ska ha störtat i sjön Nammajaure utanför Jokkmokk i juli 1980. Tolv personer uppger att de har sett ett avlångt föremål komma flygande emot dem. Föremålet flyger på 100 meters höjd över dem, går ner mot sjön, svänger och flyger tillbaka mot dem. Föremålet landar på sjön och sjunker sedan.2003 fångas ett oidentifierat föremål på bild med en mobilkamera i den lilla byn Moskojärvi mellan Gällivare och Svappavaara. Händelsen äger rum sent en natt. Två män får syn på ett starkt lysande föremål. Enligt männen ger föremålet även ifrån sig ett ”frasande” ljud. Ufo-Sverige har undersökt om föremålet kan ha varit en helikopter med tänd strålkastare, men ingen av kontrollerna på flygplatserna i Kiruna och Gällivare visar på att något flyg ägde rum den tiden. Ytterligare ett vittne finns till händelsen. Källa: Clas Svahn, vice ordförande i organisationen Ufo-Sverige/AB.

Personligen tror jag mer på teorin att ufona kommer från en annan dimension. Dom skulle aldrig klara en resa från yttre rymden. Men att det rör sig om fysiska föremål verkar någorlunda säkert.

Malmö/Lund: Nu kan rivningen av Barsebäck komma i gång på allvar. På fredagen invigdes den nya lagerlokal som tillfälligt ska förvara kärnkraftverkets reaktordelar medan anläggningen monteras ned. De radioaktiva komponenterna i Barsebäcks hjärta kan nu till hösten börja monteras isär och packas ner i lådor av stål. En process som kommer att ske under vattenytan i reaktorhallens bassänger. Stållådorna sänks sedan ner i en betongtank som hindrar strålningen från att ta sig ut, innan de transporteras vidare till den nya anläggningen några hundra meter bort. Totalt kommer det bli 80 lådor med radioaktiva reaktordelar, och arbetet väntas ta ungefär tre år.– Vi står nu inför den första delen för att komma i gång med rivningen, säger Åsa Carlsson, vd för Barsebäck kraft (AB). Återstår sedan problemet med slutförvaret…

Konsten:Konst och hantverk på Jäger och Jansson, Stora Gråbrödersgatan 13, 222 22 Lund i Lund. För fjärde året i rad arrangerar konstföreningen Lundacraft en sommarutställning på galleri Jäger och Jansson. Vernissage idag lördag.

lundacraft-sommar-2016-big

Courtesy http://www.lundacraft.se/sommarutstaellning-2016.html

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 2 juli, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: