Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #844. Tryggare Sverige utan nolltolerans.

Världen: The New York Times skriver om de förödmjukande könstesterna på kvinnliga idrottsmän. Varför är detta nödvändigt? Högre testeronhalt i blodet ger orättvisa fördelar, påstår idrottspamparna. Medan intersexperspektivet sprider sig i världen håller idrotten benhårt fast vid obsoleta fördomar. Är det inte det individuella idrottsresultatet som räknas? ”Herrar” och ”Damer” tillhör snart det förgångna och det gör sporten med om den inte anpassar sig.

Sverige: ”S-minister: ‘Svenska modellen’ betyder assimilering. På ett seminarium under tisdagen sa skolminister Aida Hadzialic (S), med anledning av väljarnas uppror mot eliterna i land efter land, att politiken måste betona samhällsgemenskapen mer och att den måste bygga på svenska värderingar – inte mångkultur”. Tro nu inte på detta för det stod i SD:s tidning Samtiden som ljuger som en häst travar, i alla sammanhang. Hade det varit sant skulle invandringspolitiken gjort ännu en 180 graders högersväng vilket förstås är SD:s våta dröm. Visserligen har invandringspolitiken försämrats oerhört men dit har vi ännu inte nått. Assimilering. Rasistiska hallucinationer.

Sverige: Bloggen Svensson vaporiserar propagandatidningen ”Tryggare Sverige” med fakta om brottsligheten (som inte ökar utan minskar). Läsvärt och intressant. Jag minns hur nolltoleransarna hetsade om att ”graffiti skapar otrygghet”. Men det var nolltoleransen som skapade otrygghet genom att skrämmas med lögner om graffitimålarna. Allmänheten känner sig numera inte det minsta otrygg i närheten av graffiti. Den hotar ingen, lyser bara upp.

Malmö/Lund: ”Polisen lyssnade på folk i Bara centrum”, skriver SkD. Jag rörs till tårar. Och ”Många poliser känner sig otrygga i arbetet”, säger SR. Byt jobb. Punkt.


Konsten: Yo Albert!


albert

Image courtesy Anthony Peregrine/Telegraph.co.uk

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: