Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #832. Lupiner i månsken.

Världen: Brexit. Lämnasidan segrar i folkomröstningen i Storbritannien, uppger BBC och andra brittiska medier.Det blev mycket jämnare än väntat i folkomröstningen om EU-medlemskapet och siffrorna har böljat fram och tillbaka, men med tydligt övertag för lämnasidan under tidig morgon. Strax före klockan sex utropade BBC och andra mediebolag som Sky News brexitsidan som vinnare, med kraftiga reaktioner på finansmarknaderna runt om i världen. När mer än 80 procent av rösterna hade räknats var det 13,2 miljoner som röstat för att stanna och 14,1 miljoner för att lämna EU (AB). David Cameron har avgått. Någon som saknar honom?

EU var bara en sån dålig idé från första början. Enorma summor används till att skyffla byråkrater fram och tillbaka mellan olika platser och införa nya fåniga regler. Euron var misslyckad. Och vad kunde inte Sverige ha gjort för den årliga medlemsavgiften på 25 miljarder?  Inget projekt för freden eller miljön har genomförts, bara en massa dumheter. Närmast sörjande är x antal överbetalda byråkrater. Samt naturligtvis Birgitta Ohlsson (L). Svexit borde bli nästa anhalt.

Sverige: ”Dawit Isaak kommer att släppas fri”. Leif Öbrink, ordförande för organisationen Free Dawit, tror att Isaak kommer att släppas fri – inom ett år. – Det börjar hända saker i Eritrea, säger han (AB).

Malmö/Lund: Malmö stad slopar alla tjänstemän. Fi har fått igenom sin första motion i Malmö kommunfullmäktige. Det får stora konsekvenser för de anställda i Malmö stad. Motionen, som diskuterats tidigare i kommunfullmäktige, röstades igår igenom med röstsiffrorna 36–22. Bifallet till motionen betyder att alla titlar ska bli könsneutrala (SDS).

Och jag som trodde att alla byråkrater skulle avskaffas men så roligt ska vi dock inte ha. Nejdå, det är bara titlarna som ska ändras. Hur blir det nu – som i Strindbergs ”Tjänstekvinnans son”? Icke. Könsneutralt ska det vara. ”Byråkrat” är väl neutralt tillräckligt – men ”tjänsteperson” ska det tydligen vara…

Konsten: Österrikiska konstnären Katharina Stiglitz är årets Artist In Residence i Örnsköldsvik. Nu ställer hon ut delar av sitt arbete på Galleri Lokomotiv – minimalistisk konst som byggs av ljus och skugga. 23 juni är det vernissage (allehanda).

Och här nedan kommer ett foto jag tog en midsommarnatt på 90-talet med 2,5 min bländare, digitalt redigerad. Passar väl bra nu tycker jag!


Lupiner-1

S. Jacobson: Lupiner i månsken.

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 24 juni, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: