Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #824. Konst och kommers.

Världen: Antalet människor på flykt överskrider nu 65 miljoner. En majoritet av flyktingarna befinner sig i utvecklingsländer och hälften av dem är barn.– Varje minut flyr 24 människor från sina hem. Det är en slående siffra, säger FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi. Och så klagas det över den lilla bråkdel av dessa 65 miljoner som hittat hit.

Sverige: SD hatar utländsk…mat. Sverigedemokraterna i Alvesta tycker att kommunen ska förbjudas att köpa in utländsk mat. I partiets budgetförslag understryks vikten av att servera närproducerad mat inom den kommunala verksamheten, skriver Smålandsposten.Tidningen förmodar att det borde innebära svårigheter för kommunen att servera till exempel ris, bananer och diverse grönsaker, och har i tre dagar förgäves sökt SD:s gruppledare Benny Lundh Johansson för en kommentar (SmP). Keep calm och ta en banan, Benny.

Malmö/Lund: 200 miljarder finns outnyttjade i statens kassakista. Tillräckligt för att rusta upp välfärden och få ner arbetslösheten, läser jag i Politiken (V+Fi) nr 4/2016. Där får jag också veta att vi som bor i LKF:s bostäder dubbelbeskattas. Sånt läser man aldrig i Sydsvenskan.

Konsten: Berlin-biennalens största behållning är Adrian Piper menar konstkritikern Thomas Millroth. Temat är annars konst och kommers, men det lyckas tydligen inte bli självironiskt. Vilket nog hade varit på sin plats. Behöver jag tillägga att den bästa konsten är icke-kommersiell? Graffitimåleriet och gatukonsten.

 

piper

Courtesy Adrian Piper.

***

Övrigt: Missa inte ”Don´t look back”, dokumentären om Bob Dylan från 1965. En av mina favoriter i alla fall.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 20 juni, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: