Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #810. Ryggradsreflex.

 Världen: Terrorgruppen IS har tagit på sig massakern på gayklubben i Orlando med c:a 50 dödsoffer, uppger Reuters. ”Experten” Magnus Ranstorp menar att det inte är IS. En djup tragedi för hela hbtq-samfundet. När ska IS äntligen slås ut i Syrien? Först då kommer även attackerna utanför Syrien att upphöra.

Världen: Ett nyval står för dörren i Spanien. Den 26 juni går Spanjorerna åter till valurnorna. Socialdemokraterna ser ut att rasa medan nya vänsterkoalitionen Unidos Podemos kommer att stärka sin position som landet näst största parti enligt en opinionsundersökning från CIS (aktuelltfokus.se).

Sverige: ”Det som hände i Visby gör väl att vi har sett det sista studentflaket passera. De förbjuds omedelbart, hoppas jag. Allt annat vore orimligt”, skriver Alex Schulman i AB. Det kan tyckas så och det som hände i Visby var tragiskt. Men kan man verkligen förbjuda allt som är farligt?

Malmö/Lund: Spårvägen blir ryggraden kring vilken nya innovationer och initiativ kan skapas, säger stadsbyggnadsdirektör Marcus Horning i SDS. Det var som attan. ESS och Max V är alltså komplement till spårvägen? Äntligen en förklaring till denna spårvägshausse.

Konsten: 3D-graffiti.


3d_graffiti_sketches-HD

Bildkälla Courtesy: 3d graffiti sketches HD.jpg.

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 12 juni, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: