Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #806. Konsten och livet.

Världen: Katedralen i Washington tar bort sydstatsflagga från glasmålningar (New York Times). Bra, den reaktionära symbolen står bara för slaveri och rasism. Men här är ändå en bild på fönstren eftersom glasmålning i sig är så vackert – och vackrare lär det bli utan sydstatsflagga.


glasmålning

Courtesy Washington National Cathedral.


Malmö/Lund: Ett nytt ridhus planeras i Lund. Det behövs kanske. Jag har alltid undrat varför hästar ska vara i stadsmiljön. Hästar ska inte gå på asfalt som dom gör här på Östra Torn. Gräsbevuxen mark, ängar och stränder är deras naturliga miljö. Släpp hästarna lösa, det är vår!

Sverige: Stefan Löfven i Rinkeby. Hade varit bättre att han skickade finansministern, i Rinkeby finns mycket att göra för henne. Istället hade Löfven ett möte med polisen. Suck.

Sverige: Konstens effektivitet ligger främst i att den förmår att göra något till konst och drastiskt skilja det från övriga livet, påstår Lars Vilks men där har han fel. När konsten är som mest effektiv är den oskiljbar från livet och detta visste redan Dante; sen kan Vilks stapla teorier upp till himlen.

Sverige: Sommarprogrammet i P1. Carola och Bert Karlsson…ett hopplöst urval om ni frågar mig. Var finns de intressanta sommarpratarna? Inte i P1 i alla fall. Till nästa gång tycker jag P1 ska rådgöra med Salka Sandén – hon har en bra lista på alternativa sommarpratare vill jag minnas. Den ska finnas på facebook någonstans. Gör om, gör rätt!

Konsten: Svenska Jacob Felländer är snart färdig med en virtuell värld av sitt konstnärskap. Samtidigt hoppas han att få bygga världens mest framtidssäkra konstmuseum i USA, med Tjernobyl som byggteknisk förebild. DN har ett fascinerande klipp i sin artikel. Han arbetar med dubbelexponeringar och VR .


Felländer

Courtesy Jacob Felländer.

Vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 9 juni, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: