Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #797. Kampen fortsätter!

Världen: Från demonstrationerna i Frankrike 20 maj. La lutte continue!

French_demo-May2016_0

 Courtesy libcom.

Sverige: Tekniskt haveri när Åkesson skulle tala på SD:s utvecklingskonferens. SD-ledaren Jimmie Åkesson talade på en dålig Skypeförbindelse från sin mobiltelefon hemifrån Sölvesborg (dn). — Det är nog inte bara tekniken som havererat i det partiet.

Malmö/Lund: Vänsterpartiets riksdagsledamot från Malmö, Daniel Sestrajcic, står åtalad för ohörsamhet mot ordningsmakten. Fallet gäller en incident i oktober då han deltog i en sittprotest mot rivningen av ett palestinskt tältläger. På sin Facebooksida kallar han åklagarens åtal för en ”cirkus”. Han skriver även att ”En sak lovar jag dock: jag fortsätter kämpa, jag fortsätter vara aktivist.” (kvp).

Konsten: Teckningskonsten är på uppgång. Norge är det andra landet vars teckningskonst presenteras under Teckningsmuseets nordiska år. I utställningen ”Alluring landscapes, deceptive twilight”, syns sex till synes ganska olika norska konstnärer.

– Vi vill ge en bild av nordisk teckningskonst nu och visa vad som är på gång, säger Frida Talik, konstnärlig ledare på Teckningsmuseet, samtidigt som hon presenterar sex samtida norska konstnärer.  Under året visas teckningskonst från Danmark, Norge, Finland och Island på Teckningsmuseet. För att binda ihop det hela gör Laholmsfilmaren Linus Lundberg även en film om den samtida teckningskonsten i de nordiska länderna.

Vernissage för utställningen är det på lördag och då närvarar också fyra av konstnärerna. Den norska delen av utställningen håller på fram till den 28 augusti. I höst är det Island och Finland som ska fylla väggarna (Laholms Tidning).


teckning

Courtesy Laholms Tidning.

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 4 juni, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: