Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #783. Liberalernas privilegium.

Världen: Turkiet EU-medlem år 3000? ”De ansökte om medlemskap 1987. Om utvecklingen i landet fortsätter som nu kommer de antagligen att komma med någon gång runt år 3000”, sade David Cameron till ITV på söndagen. En glädjekalkyl säger jag.

Sverige: De misstänkta ”bomberna” som placerats ut vid ett antal tele- och G3-master var orgonit, ett föremål av epoxi med ingjutna metallspån och kvartskristaller som i new age-kretsar skyddar mot ”negativ strålning”. Omtänksamt. Bombinsatsstyrkan är besviken. Det senaste mastbrottet i Stenstorp berodde på rost. Följ den spännande fortsättningen!

Malmö/Lund: Per T Ohlsson i Sydsvenskan lyckas med konststycket att sätta likhetstecken mellan V och SD, det gamla kålsuparknepet som ingen numera tar på allvar. Han gör sig därmed litet löjlig men det är nu en gång liberalernas privilegium. Som om det inte räckte med alla deras andra privilegier.

Konsten: Det är ett obehagligt fenomen att diverse ”kändisar” utan konstutbildning eller konstnärliga referenser tar chansen att tjäna pengar på sin ryktbarhet genom att ge ut en spökskriven bok eller göra banal amatörkonst. Miller, Ulf Lundell, Bob Dylan och många andra och nu senast Mikael Persbrand och Håkan Hellström. Att vad som helst kan vara konst numera utan kvalitetshänsyn som Vilks säger är naturligtvis orsaken. Verket är likgiltigt, namnet är allt, det räcker med autografen. Att förtjäna ryktbarhet som konstnär är en helt annan sak – då är det nämligen seriöst och med flera decenniers utveckling och kunnande som bakgrund.


lundell

 Talanglöst men lönande.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 maj, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: