Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #780. Högre skatt och färre moderater.

Världen: Det är ryssarna som går omkring och fäller telemaster i Sverige, menar ”experten” Hans Brun. Även Säpo vädrar sin ryssparanoia och talar om ”hybridkrigföring”. Vem behöver terrorister när vi har ”experter” och ”säkerhets”polis som skrämmer upp befolkningen?

Sverige: ”I Sverige verkar det finnas en utbredd föreställning om att alla medel är tillåtna om man slår underifrån” skriver Qaisar Mahmood i svd. Ja, det verkar så och det är bra, motsatsen hade varit förskräckligt.

Sverige: Lägre skatt och fler poliser kräver AKB, som vanligt, nu med det s.k. utanförskapet som motivering. Högre skatt och färre moderater vore välgörande för ett inkluderande samhälle.

Sverige: En JO-anmälan har gjorts som riktas mot Stefan Löfvén, Regeringen och tidigare Alliansregeringen för ohörsamhet och avfärdande av de demokratiska spelreglerna. Texten tar upp NATO-frågan, kärnvapen i Sverige och internationella handelsavtal. Anmälan har skickats in av medborgaren Lasse Wikman som anser att de styrande ignorerar det svenska folket som deltagare i beslut som påverkar hela Sverige, alla medborgare, folkhälsa, ekonomi och säkerhet (newsvoice.se).

Malmö/Lund: Thomanders och universitetet snart ett avslutat kapitel. Förstatligandet av universitetsbyggnader på 60-talet har gjort Thomanders studenthem, till en ekonomisk börda för universitetet. Nu ska ett avtal reda ut de sista mellanhavandena med Lunds universitet – sedan blir Thomanders helt oberoende, även ekonomiskt (Lundagård.se). Studentorganisationen ”Ockupera universitetet” protesterade för ett tag sedan mot Thomanders som varandes ett manligt överklassghetto och en ekonomisk belastning, men nu är det slut på det. Motstånd lönar sig.

Konsten: Ett dussintal målningar av den katalanske surrealistiske konstnären Joan Miró ska säljas i syfte att hjälpa människor på flykt, rapporterar Sky News.

 

miró

Courtesy Joan Miró.

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 20 maj, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: