Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #779. Motstånd lönar sig!

Världen: Steg mot grönt ljus för Natoavtal.

Värdlandsavtalet med Nato ser ut att gå igenom riksdagen. De ansvariga utskotten ger grönt ljus och i nästa veckas omröstning väntas kritikerna förlora. Nu har riksdagens försvars- och utrikesutskott ställt sig bakom avtalet, som syftar till att underlätta för Sverige att ta emot och ge militärt stöd i kristid och för att stå som värdland för Natoövningar. Avtalet undertecknades redan 2014 av den förra regeringen, mitt i valrörelsen, men först nu införs det i svensk lag.

Alla som vill bli atombombade räcker upp en hand.

Sverige: Färre aktiviteter av nazistgrupper.

Aktiviteten hos olika nazistiska och fascistiska grupper, som exempelvis flygbladsutdelningar och demonstrationer, minskade förra året visar en genomgång som den antirasistiska stiftelsen Expo har gjort. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot. Stiftelsen har räknat aktiviteterna som de olika grupperna själva rapporterat om under 2015 – 2 222 stycken, att jämföra med 2 865 aktiviteter året innan. — Kartläggningen visar att aktiviteten i den rasideologiska miljön sjönk under 2015. I första hand som en konsekvens av att Svenskarnas parti som när det var valår hade en massiv mobilisering som man misslyckades med, under 2015 lades ner, säger Daniel Poohl, vd för Expo, till Ekot.

Motstånd lönar sig i längden! Tack till allmänheten, antifascisterna, AFA, Expo och alla vi andra!

Malmö/Lund: Akut kris i psykiatrin i Malmö.Tre specialistläkare inom psykiatrin sade upp sig i april, sedan tidigare står sju läkartjänster vakanta. Krisen inom psykiatrin i Malmö håller på att bli akut. Sedan 4 maj tar den ena allmänpsykiatriska mottagningen inte emot nya patienter som kommer på remiss (SDS).

Konsten: Jolans Keramik.Varför har man att galleri? För att få möta män­niskor, förstås. Åtminstone om man heter Jolan Kovacs. På lördag är det vernissage för en ny utställning på Jolans keramik. Lundakonstnären Berit Nordahl visar nu oljemålningar i galleriet. Och här kan man också se keramikern Jolan Kovacs egna verk. Källarlokalen på Idrottsgatan är förutom galleri hennes egen ateljé. – Jag gillar inte att ha tråkigt, slår hon fast med ett leende (SDS).

 

Jolan

Jolan Kovacs. Foto courtesy Sandra Henningsson.

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: