Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #772. The omoralisk schlagerfestival.

 

Världen: En majoritet av USA:s unga stödjer inte kapitalismen som system, visar en nyligen gjord studie från Harvard University. Hela 51 procent i åldersgruppen 18-29 svarar att de inte stödjer kapitalism. 42 procent svarar däremot att de stödjer kapitalism, skriver Washington Post.

Världen: Presidentvalet i USA går snart på upploppet. ”I’m in it to win it” säger Bernie Sanders med 9 miljoner väljare – lika mycket som Sveriges befolkning.

Världen: Podemos och Izquirda Unida beslutade i måndags om en gemensam valkoalition inför nyvalet i Spanien 26 juni. Listan sägs komma att heta ”Unidos si se puede” (ungefär ”Tillsammans kan vi”) och innefattar även miljöpartiet EQUO (synapze).

Sverige: Förslaget om en flyktingamnesti för gömda och papperslösa fick inte stöd på Miljöpartiets kongress (svt.se). MP ligger nu precis på 4%-spärrens nivå.

Malmö/Lund: Lund är gudomligt. ”Det är underbart att var pensionär. Jag gör precis vad jag vill och njuter av att få finnas i lugn och ro. Lund är gudomligt. Så mycket vänlighet. Människor är glada och tar sig tid”, säger Gunilla Marklind, 80, i Sydsvenskans intervju. Jag instämmer på varje punkt.

Konsten: Nationalteatern: Doin’ the Omoralisk Schlagerfestival.

https://youtu.be/PA5-DaCmDWw


mello

 

love&peace

 

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: