Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #770. Svärmorsproblem.

Världen: Kajsa Ekis Ekman skriver i ETC om ”mjuka statskupper” och exemplet högerkampanjen mot och avstängningen av vänsterpresidenten Dilma Rousseff i Brasilien. Som ”interimspredsident” kommer inte helt oväntat en nyliberal. Dilmas anhängare försöker just nu storma presidentpalatset.

Sverige: Svärmorsproblem. Margareta Larsson, SD-ledaren Jimmie Åkessons svärmor, jimmys svärmorvaldes in i riksdagen för snart sex år sedan. I höstas lämnade hon Sverigedemokraterna och blev vilde, det vill säga partilös. De senaste åren har hon inte gjort någonting – i riksdagen. I stället har hon ägnat sig åt sin massagesalong i Tyresö, söder om Stockholm. Trots det kvitterar hon glatt ut arvodet på 62 400 kronor i månaden och ett årskort för resor i första klass på SJ. Det är så omoraliskt att orden tryter men Margareta Larsson skäms inte. Hon tar, enligt egen utsago, bara tillfället i akt. Hon gör det för ”att jag kan göra det. Jag tar den möjligheten som finns” (AB). Hon är tyvärr inte unik – samma utmanande cynism och girighet genomströmmar hela den parasitära politikerkasten oavsett parti. Men visst, SD är värst. SMR och SD to the trashcan of history.

Sverige: Polisen kan få rätt att smitta misstänktas datorer med spiontrojaner – ny lag utreds (Dagens Juridik). Och där fick äntligen George Orwell rätt.

Malmö/Lund: Tidigt på torsdagsmorgonen körde Lunds kommun bort två tillfälliga bosättningar vid Åkerlund och Rausings väg, där EU-migranter bott i tält under en period. Åtminstone tolv personer berörs. 40 personer sover just nu under bar himmel i Lund. Bedrövligt. Lös nu problemet på lång sikt för en gångs skull!

Konsten: Tess Asplund. Tess och Dror Feiler skriver: ”…lyft gärna fram det positiva och nödvändiga motståndet – med bilder och med ord – men glöm inte bort hela bilden: att det direkta fysiska hot många svenska medborgare i dag upplever från rasism och nazism inte kommer att kunna stoppas utan en bred kollektiv uppslutning. Det är den absolut bästa garantin för ett värdigt och fredligt antirasistiskt motståndsarbete. Så slut upp tillsammans med oss nästa gång nazisterna och fascister försöker flytta fram sina positioner i skydd av polisen. Då finns vi nämligen där, för att de lagar som kriminaliserar hets mot folkgrupp inte följs, trots att Sverige skrivit under internationella konventioner som påbjuder förbud mot nazistiska och rasistiska organisationer” (AB).

Just så. Antifascismen är kollektiv och alla är lika viktiga. Kom med i kampen du också! Först tar vi dom bruna, sen mosar vi Staten och Kapitalet. Crunch! Ouch!


tess

 

Övrigt: Artikeln Kapitalismens brott mot mänskligheten har haft rekordotroligt många besökare och det tackar vi för. Missa inte Den kapitalistiska förintelsen som är en lika vass artikel!

 

 Love, Peace & Understanding — anarchy is order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 13 maj, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: