Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #768. SoO lägger ner på allt fler platser.


Världen: Det finns trovärdiga och djupt oroande rapporter om omfattande övergrepp mot civilbefolkningen under Turkiets offensiv mot PKK-gerillan i sydöstra Turkiet, konstaterar FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter.”Den bild som träder fram är, även om den fortfarande är ofullständig, extremt oroande”, säger Zeid Ra’ad al-Hussein i ett uttalande. Hela familjer har blivit innebrända. Turkiska gränsvakter misshandlar och skjuter skarpt mot flyktingar som försöker fly från krigets Syrien, hävdar Human Rights Watch (HRW). (AB). Denna vidriga regim. Bryt med Turkiet Margot Wallström!

Sverige: Cirka 70 svenska adresser förekommer i Panamaläckan. I Sverige är Östermalm ledande bland användandet av brevlådeföretag. Här finns användare på Grevgatan, Linnégatan och Östermalmsgatan. Vi måste bli av med de rika!

Malmö/Lund: Soldiers of Odin expanderade  under våren men tycks redan vara på väg att självdö. Nu har även rörelsens framgångsexempel – Trelleborgsavdelningen – lagt patrulleringarna på is. Sammandrabbningar med vänsteraktivister har fått flera av Soldiers of Odins lokala avdelningar att lägga ner sin patrulleringsverksamhet. Det har hänt i Borås, i Borlänge och i Linköping, vilket flera medier rapporterat om. Även i Göteborg och Malmö har motståndet varit så hårt att patrulleringarna i praktiken upphört. Nu tycks även en av rörelsens mest aktiva avdelningar i Sverige – Soldiers of Odin Trelleborg – ha gett upp. Trelleborgsavdelningen var tillsammans med Stockholmsavdelningen först ut i Sverige med att genomföra patrulleringar och har under våren hjälpt till att bygga upp avdelningar i andra skånska städer, däribland Helsingborg och Malmö (HD). Precis vad jag förutspådde. Bra! Inga fascister på våra gator.

21 maj 15-16 kommer Rojavagrupperna att informera om revolutionen i Rojava på Smålands nation i Lund.

Och vädret kan man omöjligen klaga på. Paradisiskt.

Konsten: Ett par nya målningar.


oval13

oval12

 


Love, Peace & Understanding – anarchy is order
 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 10 maj, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: