Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #747. Ett bättre liv.

Den första humlan –yipee! – och den första fjärilen – hurra!- tittade fram i den första vårsolen.

humla

Världen: Prince. 

Det kan inte vara obekant vid det här laget att musikern och artisten Prince (1958-2016) gått bort. Med sin särpräglade blandning av pop, soul, funk, R&B, jazz och rock, senare känt som The Minneapolis Sound, har Prince varit en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid. Han var förutom sin musikaliska karriär engagerad i rörelsen ”Black Lives Matter” som bekämpar den skjutgalna rasistpolisen.

Sverige: Strejk!

Efter att nattliga förhandlingar mellan Måleriföretagen och Målareförbundet misslyckats går omkring 600 målare ut i strejk. Utvidgad strejk bryter nu ut efter att Måleriföretagen tidigt på fredagsmorgonen sagt ja till medlarnas bud medan Målareförbundet åter igen sa nej. Strejken berör omkring 600 målare och 19 företag, uppger Måleriföretagen i Sverige i ett pressmedelande.

Sverige: SL:s nya rom- och tiggerirelaterade ordningsregler, i korthet.

”Resenären är skyldig att inte förtära mat som riskerar att väcka obehag, ofreda annan person eller på annat sätt uppträda störande, framföra musik utan SL:s skriftliga tillstånd, ligga ned i sittmöbler eller att ligga eller sitta på golvet, sälja eller dela ut tryckta skrifter utan SL:s skriftliga tillstånd ombord på fordon eller innanför SL:s spärrlinje, annars uppträda på ett sådant sätt att det finns anledning att befara att vederbörande kommer att äventyra säkerheten eller störa ordningen i trafiken. Den som inte rättar sig riskerar att bli avvisad”.

Sverige: Den högerextremistiska och rasistiska organisationen ”Folke(t)s demonstration” skall manifestera i Göteborg i morgon lördag. Folkets motdemonstration tänker också möta upp. Här finns Henrik Arnstads utmärkta text ”Fem myter om SD och invandringen”.

Malmö/Lund: Stadsparken siste april.

Parkförvaltningen i Lund annonserar oroligt inför siste april i Stadsparken med goda råd om hur man, ja…uppför sig. Östermalmsbratsen behöver visserligen uppfostras, men de anser att ”hela stan är ett medeltida campus” vilket inte är helt fel, och vi får hoppas dom tar hänsyn till det.

Övrigt: Hälsofascism.

Hälsofascism brukar man tala om, till skillnad från normal friskvård. Först blev vi av med alkoholen, sedan tobaken och snuset, därefter x antal kilon och nu är det sockrets tur att misstänkas för upphovet till all världens sjukdomar. Om man inte unnar sig något njutningsmedel, hur harmlöst det än kan vara (erotik är på något vis litet suspekt) riskerar man i stället att dö i förtid av leda, smal och vältrimmad. Sjukvården kan fortsätta skära ner och Staten nickar instämmande.

Då tar jag hellre en kaka till och lägger in en pris. ”För mycket och för litet skämmer allt” lyder det kloka ordspråket. De verkliga hälsoriskerna finns i cocktailen miljögifter, kött, stressigt arbete, GMO, avgaser, mobilstrålning och radioaktivitet – men se det är lönsamt och ska därför inte orsaka någon panik. Inga individuella val eller gymtimmar hjälper dock i det fallet. Ergo: Revolutionen är universalmedlet för ett bättre liv 🙂 .

 

vackertliv

* * *

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: