Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #744. Experter och extremister.

Världen: Radioaktivt avfall läcker

ur en tank i Hanfordreaktorn, Washington, USA. Arbetare varnar för katastrof (Revolution News).

Världen: Den internationella narkotikapolitiken

i FN läggs nu om till en mer humanitär inriktning. Det ska bli intressant att se om Sverige med sin extremistiska nolltolerans och rekordhöga dödssiffror vågar följa efter.

Världen: Turkiska gränsvakter sköt ihjäl flyktingar – igen.

En grupp syrier försökte fly till Turkiet. Då öppnade turkiska gränsvakter eld och dödade flera av dem, däribland kvinnor och barn, rapporterar The Times. För ett par veckor sedan hände samma sak.

Sverige skulle kunna utföra en så enkel solidaritetshandling med flyktingarna och kurderna att man arresterade de Grå Vargarna som av någon obskyr anledning får gå lösa i Sverige och överlämnade dem till Interpol – om nu Säpo ville vakna ur sin långa vinterdvala.

Sverige: Magnus Ranstorp

numera av sig själv uppgraderad till ”världens främste terroristexpert” (vilket inom parantes sagt inte stämmer) tjurar i SDS över att Centrum för Mellanösternstudier i Lund presterar bättre och mer insiktsfulla rapporter än Ranstorps ökända kalkonstudie om Rosengård 2009. Den alarmistiska och faktaresistenta tonen känns bara allt för väl igen men lyckligtvis finns det alltså bättre forskningsresurser på annat håll. Läs mer i artikeln ”Experter och extremister” på denna blogg.

Malmö/Lund: En riktigt, riktigt dålig krönika i Sydsvenskan

av Ann-Sofie Dahl där hon tydligen lyckats förväxla Danmark med Holland och Sverige med Nordkorea finns här.

Konsten: Latuff.

latuff2016

Courtesy Latuff.

Citatet: ”De rika vill helt enkelt inte betala skatt. De har inget intresse av att bidra till det gemensamma och finns det kryphål och genvägar kommer de att användas. Vi kan inte lita till att kapitalisterna ska ta sitt förnuft till fånga eftersom skatteflykt för kapitalisten är det förnuftiga.” — Jenny Tedjeza/Proletären.

 

love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 april, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com