Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #742. Dump Trump !

Världen: Trump förväxlade 9/11 med 7-Eleven.

I sitt tal i Buffalo, New York idag lyckades Donald Trump blanda ihop attentatet 9/11 med matkedjan 7-eleven. Inte särskilt betryggande om han ska bli president. Dump Trump!

Sverige: Kaplans avgång.

Sådär, nu är regeringen muslimfri och det bruna riksdagspartiet jublar; aldrig mer en muslim på den nivån hoppas dom. Tydligen är det Svenska Dagbladet som avsätter ministrar i det här landet. Men varför är inte Grå Vargarna redan utvisade ur Sverige, och varför har inte det nya miljonprogrammet för bostäder som Kaplan ville genomföra startat om det alls blir av nu? Drevet har slocknat men frågorna finns kvar.

Och Björn Söder (SD)  som umgåtts med Frans Schönhuber i Waffen-SS finns också kvar.

Sverige: Moderat offensiv mot tiggare i tunnelbanan.

Från och med förste april gäller nya regler för hur man ska uppträda i Stockholms tunnelbana. Personer som sitter eller ligger ned på golvet, tigger på ett ”störande sätt” eller spelar musik utan tillåtelse kan avisas. Det blir även förbud mot att sälja tidningar innanför spärrarna säger Kristoffer Tamsons (m) till SvD. Enligt honom ska SL under våren ta krafttag mot tiggeriet. Tamsons har även tidigare gjort sig impopulär genom att minska antalet bussar och höja avgifterna i kollektivtrafiken.

Tamsons

 

Malmö/Lund: Akuten i Lund håller nattöppet i sommar.

Förra sommaren tvingades akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Lund att hålla stängt på nätterna mellan juni och augusti. Men det ska inte upprepas i år, rapporterar Sydsvenskan. Vi får väl se hur det blir med det. En akut som inte har nattöppet kan inte kallas för akut.

Konsten: En målning som omarbetats och nu är färdig.


gestalt


S.Jacobson: Gestalt. 2016

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 april, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com