Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #742. Byggnads vann!

Världen: Ställningen i kampen om Vita huset.

  • Republikaner: Donald Trump: 755. Ted Cruz: 545. John Kasich: 143.
  • Demokrater: Hillary Clinton: 1 758. Bernie Sanders: 1 069.

Källa: Real Clear Politics sammanställning av aktuella mätningar/TT/AB.

Sverige: Möllan-nazisten häktad för två brott till.

Den 32-årige nazist som misstänks för mordförsök på fotbollssupportern Showan Shattack i Malmö häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för två misshandelsfall, det ena grovt, rapporterar Sydsvenskan.Samtliga brott mannen misstänks för skedde efter en manifestation på internationella kvinnodagen 2014. 32-åringen greps tidigare i år i Ukraina och utlämnades till Sverige. Åklagaren ville att mannen skulle häktas för tre nya mordförsök, förutom det han redan häktats för, och en misshandel men så blev det inte (AB). Vilket är en praktskandal. Mordförsök är inte vanlig misshandel.

Sverige: Byggnads vann!

Byggstrejken är över. – Vi är stolta över att ha fått bort attackerna på lönesystemet och arbetstiderna. Vi är stolta över att ha fått till en låglönesatsning. Det ska bli ordning och reda på arbetsplatserna, med hur fullmakter ska hanteras, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare till Aftonbladet. Låglönesatsningen gäller byggplatsernas städpersonal, som kan se fram mot 610 kronor mer i månaden under den kommande avtalsperioden. I det nya avtalet finns en satsning på ökad jämställdhet och mångfald inom den mansdominerade byggbranschen. Byggnads Torbjörn Hagelin säger att det är viktigt att man inte bara rekryterar personal från halva befolkningen (AB).

Sverige: Mehmet Kaplan avgår.

Statsminister Stefan Löfven meddelade på en presskonferens på måndagseftermiddagen om att han beviljat bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) entledigande. – Jag har beviljat Mehmet Kaplans entledigande, sade statsministern.

Att tyskarna behandlade judar illa är ett faktum, liksom att Israel behandlar palestinier illa. Det är vad Kaplan sagt. Förintelsen däremot var en historiskt unikt ondskefull händelse och den jämför han inte med eller ens nämner överhuvudtaget.

Trycket blev för stort och drevet vann. Israels ambassadör jublar. Tyvärr har bostadsbyggandet helt kommit i bakgrunden och borde starta genast – omkring en miljon bostäder saknas i dagsläget.

Sverige:”Vi måste sluta vara naiva. Inte en skattekrona ska gå till extremister” skriver Lotta Edholm (L). Det borde i så fall direkt diskvalificera SD med kommentariat som får miljonbidrag av staten. Liberalerna ska inte heller känna sig säkra, bland dem finns allt för många Ayn Rand-extremister.

Malmö/Lund: Lunds nya sjö.

Lund får ett nytt rekreationsområde när Råbysjön och Råby sjöpark står klara i augusti. Lunds nya sjö blir med sina tre hektar stor som fem fotbollsplaner och som djupast 2,5 meter.– Hit kan Lundabor ta sig för en längre promenad, titta på fågellivet och få en känsla av natur nära staden, säger landskapsarkitekten Nina Lindegaard (SDS). Bra!

Konsten: Pike.

Graffitimålaren Dudez från Göteborg är legendarisk i graffitikretsar. Hans rytmiska, disciplinerade pieces i jätteformat och stram färghållning är mycket uppskattade, och jag har återgivit några exempel i min bok ”Spraykonst”, 1990. Här kommer en annan målning, ännu mer stilsäker och sparsmakad, akryl på pannå av Pike.

Dudez

Courtesy Pike.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 april, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: