Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #731. SD fortsatt neråt!

Världen: Vapenvilan i Syrien är slut och ett stort anfall mot Aleppo planeras.

Vice ordförande för Turkiska riksförbundet kallar armenier för hundar och pratar om att ”låta blodet flyta” på Sergels torg. – Det är ett fascistiskt tal, samhället måste markera mot detta, säger Halil Karaveli, Turkietkännare (GP).
Här finns en lista med namn på alla inblandade I Panamaskandalen.

Sverige: Folkets Inkasso.

Under parollen Folkets Inkasso tågade demonstranter till Nordeas huvudkontor i Stockholm under gårdagen. Storbanken har visat sig vara en av huvudaktörerna när det gäller den rika maktelitens skattesmitning. Samtidigt som demonstranter skanderade ”Hela Stockholm hatar Nordea” gick förbipasserande stockholmare förbi och gav dem tummen upp. Demonstranterna kräver att Nordea tar ansvar för att de har gjort sig skyldiga till att makteliten har kunnat gömma hundratals miljarder kronor från svenska folket (aktuellt fokus).

Sverige: SD fortsatt neråt!

Och är nu nere på 15%. KD-ledaren Ebba Busch-Thor kan glömma riksdagen om siffrorna inte blir bättre. Åsa Romson och Gustav Fridolin noteras för 5,3 procent – den sämsta siffran för Miljöpartiet på över sju år. Och SD-ledaren Jimmie Åkesson har tappat fyra procentenheter på ett halvår (Demoskop/ Expressen).

Sverige: Sällan åtal vid misstänkt polisvåld.

Av de omkring 5 000 anmälningar som lämnades in mot polisanställda i fjol ledde bara en bråkdel till åtal. — Svensk internutredningsverksamhet har de senaste 17 åren inte ens uppnått internationell minimistandard, säger Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap (HD).

Sverige: Kom tillbaka, Posten!

Det ska få dröja längre innan brev kommer fram. Det tycker regeringens utredare, som föreslår att 95 procent av breven ska levereras inom två arbetsdagar i stället för som i dag, att 85 procent av breven ska levereras nästa dag.

I  postens barndom kom den tre (3) gånger om dagen.

Malmö/Lund: Jaså, polisen fokuserar på högerextrema?

Nu riktar Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, kritik mot Malmö. Hon anser att staden alltför länge har blundat för jihadisthotet och i stället fokuserat på högerextrema kretsar. Polisen fokuserat på högerextrema? Man tappar hakan och sätter kaffet i vrångstrupen. Det har vi verkligen inte märkt. Här fokuseras det som vanligt på vänsteraktivister.

Konsten: Politisk graffiti i Vanda blev fall för riksdagens justitieombudsman.

Målningen som vi skrev om i en tidigare krönika kritiserade kommunens fiffel, varpå den tvättades bort. Ett politiskt slag mot yttrandefriheten. Staden måste nu förklara sig till justitieombudsmannen. Nedan ett annat roligt finskt piece, från Borgå.

borgå

Bild courtesy YLE.

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 11 april, 2016 by in * KRÖNIKAN and tagged , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: