Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #726. Nordea skäms inte.

Världen:  Island får en ny statsminister.

Vi i alternativmedierna och bloggosfären har haft svårt att hänga med i det förvirrade politiska skådespelet, men det förslag som Framstegspartiet kom med på tisdagen blir nu verklighet. Landets nya statsminister heter Sigurdur Ingi Johannsson. Efter avslöjanden om bortgömda tillgångar i skatteparadis har pressen varit stor på Sigmundur David Gunnlaugsson att avgå som Islands statsminister. (AB). Man kan hoppas det utvecklar sig till en revolutionär situation, allt annat innebär fortsatt lurendrejeri. Men protesterna fortsätter och de höga herrarna dansar på toppen av  en vulkan.

Sverige: Nordea skäms inte.

Högsta ledningen fick frågan: Skäms ni efter vad som kommer fram? Och svarar att dom skäms inte (AB). Dom är bara missnöjda. Med kritiken, får man anta. Och skulle det bli böter igen eller en betalningskris så garanterar ju Staten att dom räddas med skattebetalarnas pengar. Men varför håller Staten en privat bank om ryggen? Ska folket betala så ska folket också äga. Privatkapitalisterna klarar inte av detta.

Det finns bara två alternativ: 1) Dra in tillståndet. Stötta JAK och liknande ickekommersiella banker. 2) Nationalisera Nordea och alla andra privatbanker och gör dem helt transparenta. Finansinspektionen (FI) går som vi fått veta inte alls att lita på, så Magdalena – klipp till! Det är våra pengar det gäller, inte vampyrernas i bankerna.

Lästips: Expo dissikerar SoO.

Malmö/Lund: Newt hemma igen.

Bortsprungna katter brukar tyda på nyhetstorka, men vi ska inte vara så nogräknade; katten Newt i Lund är räddad efter ett par veckor under jord. Alla levande varelser är förstås viktiga, inte bara människor (SDS).

Konsten: Helena Hernmarck.

Helena Hernmarck (f. 1941) är en svensk textilkonstnär som lever och verkar i USA.Hon är mest känd för monumentala gobelänger utformade för arkitektoniska rum. Det hon gör är underbart och häpnadsväckande, som i bilden nedan.

 

Mossklyftan, hemsida

Courtesy Helena Hernmarck: ”Mossklyftan” 2006, Dalarnas museum, Falun. Foto: Alice Lund Textilier AB.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: