Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #702. Var Jesus buddhist?

Världen: Robot blev rasist.

Under onsdagen lanserade Microsoft sin nya robot ”Tay” på twitter. Genom mediet skulle hon lära sig härma mänskligt skriftspråk – men på nolltid utvecklades hon till en radikal rasist, rapporterar Business Insider.

Skulle man inte kunna byta ut SD-ledningen mot rasistrobotar och sedan omprogrammera dem? SD:arna själva verkar vara hopplösa fall. De tekniska problemen går alltid att lösa, värre är det med de mänskliga.

På tal om tekniska lösningar så kan man numera utföra graffiti med drönare var som helst medan man själv sitter hemma på tryggt avstånd. Frågan är väl då var spänningsmomentet tar vägen… (www.psfk.com).

Sverige: Var Jesus buddhist?

Jesus är huvudpersonen i påsk, och jag tror för min del att han var en äkta avatar. Kyrkan har jag dock inget som helst intresse av. Men vad gjorde Jesus mellan 12 och 30 år? Ingenting sägs i evangelierna om det. Men vi vet att han skickade aposteln Thomas till Indien, och flera forskare menar att Jesus själv befann sig i Kashmir under flera år. Det finns nämligen mycket stora likheter mellan Buddhas (först) och Jesus (därefter) levnadsberättelse, och också klara likheter i deras budskap. Skillnaden var att buddhismen främst var en filosofi och en metod, medan kristendom blev en religion (som urartade strax efter Jesu död med Paulus och definitivt efter att den blev statsreligion på 300-talet). Buddhismen har haft en stabilare utveckling, och sin högsta punkt har den uppnått i Tibet. Åtminstone som jag ser det.

 Malmö/Lund: LTH-studenten Elin utsedd till årets it-tjej.

Elin Bäcklund har blivit utsedd till it-jätten Microsofts ambassadör för kvinnor inom it-branschen (lundagård.se).

Konsten: Sex konstrundor i Skåne under påsken.

Inte mindre än sex olika konsttrundor kör igång nu, och informationen finns här.Jag skulle nog satsa på Österlen. Och hoppas på så litet påskpynt och annat tingeltangel som möjligt.

 

buddhGlad påsk!

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 mars, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: