Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #695. Allt du vill ha men inget du behöver.

Världen: Obamas Kubabesök.

”Ge mig en lista så ska vi släppa dem” sa Raoul Castro på frågan om politiska fångar. Det skulle aldrig Obama säga. I USA skjuter man sina politiska dissidenter – som CIA gjorde med de Svarta Pantrarna. Och tortyrfängelset  Guantanamo ligger på Kuba men är USA:s ansvar. Lämna genast tillbaka Guantanamo!

På frågan om de mänskliga rättigheterna svarade Raoul att ”på Kuba har vi fri utbildning och fri sjukvård – det är också mänskliga rättigheter”. Där satt den. Avskaffa handelsblockaden, Obama!

Sverige: ”Allt du vill ha, men inget du behöver”.

Så sammanfattar Matilda Andersson öppnandet av den jättelika Mall of Scandinavia i Solna. Det är verkligen inte fler gigantiska varuhus vi behöver – däremot sänkta priser på livsnödvändigheter. Alla baslivsmedel borde vara subventionerade!

Malmö/Lund: Vanvård av Hills minne.

Konstvetaren Hjördis Kristenson skriver om C F Hill, Lunds store landskapsmålare, känd även för sina intensiva sjukdomsteckningar, som nu uppmärksammas i Danmark. ”Anblicken av Hillfontänen och dess omedelbara omgivning förskräcker. Monumentet i granit är starkt missfärgat, vattenkaret fyllt av skräp, dessutom inringat av cyklar. Detta minnesmärke över en framstående konstnär förtjänar ett bättre öde. Vad gör kulturförvaltningen?”

Ingenting, verkar det som – att jämföra med Domkyrkorådets maniska omgestaltningar och skulpturuppsättande runt om Domkyrkan.

Konsten: C F Hill.

 

C F Hill

Courtesy C F Hill.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: