Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #693. Måleri 2.0.

Världen: Obama på Kuba.

Överläggningar med Kubas president, träff med människorättsaktivister, besök på en basebollmatch och tal till kubanska folket står på agendan. I kväll landar Barack Obama med familj i Havanna – det första besöket av en amerikansk president på 88 år (AB).

 

cuba___50_years_of_revolution_by_latuff2

 

Sverige: Extremistministern.

Lena Adelsson-Liljeroth var den reaktionäraste kulturminister Sverige någonsin haft. Hon avskaffade bl.a. konstnärslönerna och hetsade mot graffitikonsten. Före detta kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) säger nu att medierna förtiger fakta om invandringen och att hon läser den främlingsfientliga nättidningen Avpixlat (dn.se). I could’ve seen it coming.

Konsten: Painting 2.0.

Utställningen ”Painting 2.0 Expression in the information age” i München är sina brister till trots en av de bäst genomtänkta och volymmässigt största (230 konstverk av 107 olika konstnärer) manifestationerna av samtida måleri på länge. Det ger hopp om livet, skriver Håkan Nilsson i svd. Men ger det hopp om måleriet, som länge varit lika undanskuffat som humaniora är på universitetet? Ja, eventuellt. Måleriet har dödförklartats otaliga gånger men alltid rest sig igen. Och målat vidare.

”Det var som tusan, en… målning! Utan undersökande kommentar. Ingen videosnutt eller noisemusik finns här heller. Jag tror jag drömmer.”

Nedan en målning ”Passing Storm” 2015 av John Alexander, en nutida konstnär som använder flora och fauna som motiv och just nu ställer ut i San Francisco.

 

john-alexander-passing-storm

 

Courtesy John Alexander.

 love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 20 mars, 2016 by in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) and tagged , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: