Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #691. Vart är vi på väg?

Världen: A-bokmässan i Kalifornien.

Amnesty International varnar för att mänskliga rättigheter hotas av stater som underminerar institutioner som ska skydda oss (revolution news).

Under den auktoritäre ”ledaren” Jaroslaw Kaczynski är Polen på väg att bli en diktatur, och utvandringen ökar. Men det gör också de folkliga protesterna.

Daesh, inte den militanta gruppen TAK, fortsätter med självmordsattacker i Turkiet, som helt felaktigt anklagar PKK. Landet verkar gå mot inbördeskrig så länge kurderna är förtryckta.

Den 21:a årliga anarkist-bokmässan i Oakland, Kalifornien börjar 23 April på The New Oakland Metro House, 522 Second Street, Oakland, CA.

 

a-bookfair

 

Sverige: IT-attack.

Flera av de stora riksmediernas webbplatser misstänks ha drabbats av en it-attack. Bland annat Aftonbladet, Expressen, DN och SvD har drabbats av stora störningar och legat nere under kvällen.

Malmö/Lund: Pettson och Findus till Kulturen.

Små, färgglada hus håller just nu på att byggas upp inne på Kulturen i Lund. Om ungefär en månad öppnar nämligen en helt ny lekutställning om den populära barnboksserien om gubben Pettson och hans katt Findus. – Vi har haft två barnutställningar tidigare och de har varit succéer och eftersom vi tycker att Sven Nordqvists böcker om Pettson och Findus är fantastiska så ville vi göra en utställning med dem, säger Johanna Lisberg Jensen som är utställningsproducent (SR).

Konsten: Yrjö Edelmann (1941-2016).

Edelmann blev främst känd för en större allmänhet genom sina målningar med superrealistiska motiv föreställande skrynklat papper, kuvert och servetter – målade i trompe-l’oeil-teknik. Hans fotorealistiska målningar som föreställer olika saker paketerade i papper, avmålat på ett naturtroget sätt som får föremålen att se ut att vara tredimensionella, har väckt stor uppmärksamhet. Han har målat allt ifrån inslagna Ferraribilar till Absolut vodka-flaskor (dn.se).

 

yrjö

 O.p.d. Courtesy Yrjö Edelmann.

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 20 mars, 2016 by in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) and tagged , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: