Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #690. Hillary-Trump.

Mina blålila och djupgula krokusar trivs i solskenet – kronbladen är flortunna och sammetsmjuka och inuti lyser de saffransgula ståndarna och pistillerna – en fröjd för ögat. Snart blommar häggen och kvällarna blir milda.

Världen: Mellan Hillary och Trump skiljer det nu bara 6 procentenheter.

Om Trump skulle vinna över Hillary i den slutliga omgången – mot all förmodan – hotar totalt kaos i världspolitiken. Men så illa kan det väl inte gå. Eller? Det trodde ingen om Hitler heller 1933 innan han fick majoritet.

Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuks regering, som kom till makten efter statskuppen, har fått kritik för att inte göra tillräckligt för att uppfylla sina löften om att bekämpa korruption och få ekonomin i det krigshärjade landet på fötter. Samtidigt frodas nationalchauvinism och nazism i landet.


 

naziukraina


 

Sverige: Ostraffat polisvåld.

Magasinet offside har granskat de anmälningar som gjorts om polisvåld i samband med fotbollsmatcher. Det visar sig att inte en enda anmälan har lett till fällande dom, trots omständigheter som vittnen, allvarligt skadade offer och mobilfilmer som tydligt visar hur batongslag faller över oskyddade fotbollssupportrar.

 

cops

Från den amerikanska polisvåldsdebatten.


En liten grupp rasistiska rötägg (under ledning av Folke?) försökte demonstrera i Stockholm under lördagen; motdemonstranterna var som vanligt tiofalt fler än denna (Folkes?) demonstration. Konst & Politik har sökt Folke för en kommentar utan att lyckas.


Malmö/Lund: skitjobb till skitlön.

Sydsvenskans ledarsida slår ett slag för skitjobb till skitlön. ”Det är viktigare än vad LO tycker”. Klassföraktet har sällan varit tydligare. Istället borde minimilönerna höjas rejält, liksom skatten för de rika.

En bättre nyhet är att Johan Callmer, arkeolog och professor från Lund, får 2016 års Rettigska pris på 400 000 kronor som utdelas av Kungliga Vitterhetsakademin. (SDS). Ljuset kommer från Lund.

Konsten: The Armory Show.

https://www.instagram.com/p/BCd8WbjLpCD/

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 19 mars, 2016 by in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) and tagged .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: