Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #683. Mer revolution!

Världen: Venezuela vill ha mer revolution.
”Fattigdomen har minskat, den extrema fattigdomen är borta. Utbildning och sjukvård har byggts ut för alla och är gratis. Demokratin har fördjupats. En miljon familjer har fått nya värdiga bostäder. Men vad vi vunnit mest på den här revolutionen, är att det idag är hög politisk medvetenhet hos befolkningen. Faktum är att många venezuelaner idag vill ha mer revolution, men socialistpartiets ledning vill inte släppa fram arbetare och vanligt folk. De finns inte i regeringen idag. Det måste till en förändring”. (Proletären).

Stor demonstration i Helsingfors: Tusentals protesterade mot nedskärningar (hbl).

Sverige: Man ”glömdes bort” i häktet i två månader.

En 55-årig man som häktats i sin frånvaro greps i augusti förra året och fördes till häktet i Göteborg. Men ingen jouråklagare kontaktades och mannen ”glömdes bort” i två månader innan felet upptäcktes och tingsrätten försatte mannen på fri fot. Nu riktar justitieombudsmannen (JO) skarp kritik mot hanteringen, skriver Svenska Dagbladet. De svenska häktena har länge varit föremål för internationell kritik.

Min positiva inställning till e-demokrati följs nu upp i Sydsvenskan. Men man kan gå mycket längre än så.

Malmö/Lund: Refugees Welcome Malmö prisas.

Det betyder ett erkännande och det gör att vi själva inser vad vi har gjort. Vi har hela tiden sagt att vi har gjort vad som behövdes och man tänker inte på att det är en så stor grej. När det då blir uppmärksamhet kring det betyder det väldigt mycket och man får ett annat perspektiv på vad som har hänt och åstadkommits. Det betyder ett erkännande och det gör att vi själva inser vad vi har gjort. Vi har hela tiden sagt att vi har gjort vad som behövdes och man tänker inte på att det är en så stor grej. När det då blir uppmärksamhet kring det betyder det väldigt mycket och man får ett annat perspektiv på vad som har hänt och åstadkommits” (SDS).

Konsten: Jordnära.

På lördagen var det vernissage på Tomelilla konsthall för den stora samlingsutställningen Jordnära. 14 lokala konstnärer som sysslar med grafik, silver, skulptur eller keramik fick uppdraget att tolka begreppet jordnära.– Det är en utmaning att jobba på det här sättet, men det känns väldigt bra idag. Verken kompletterar och komplicerar varandra, säger konsthallens intendent Désirée Lennklo.

Det är alltså fullt möjligt att göra sofistikerade utställningar som folk också vill se, om någon nu trodde annat.

 

jordnära

 Courtesy Jordnära.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 12 mars, 2016 by in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: