Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #681. Vårblommor…

Världen: Riv alla murar!

”Mitt Europa bygger inte murar”, sa statsminister Stefan Löfven (S) i september förra året men detta är just vad som sker nu. Ankomna flyktingar bollas mellan länderna med juridiska knep och knåp samtidigt som taggtråden har strykande åtgång för att hindra fler från att komma till tryggheten. Ett motbjudande skådespel med oskyldiga liv som insats. Slopa alla gränser så kommer det att jämna ut sig. Nationalstaten är passé – vi lever i en globaliserad värld. Om också välståndet varit globaliserat hade denna absurda situation aldrig uppstått.

Den 19/3 blir det stor internationell Refugees Welcome-demo i Wien.

Sverige: Svenskarna säger nej till värdlandsavtalet.

I en opinionsundersökning beställd av Aktionsgruppen Nej till NATO och genomförd av SIFO som utfördes mellan den 15-19 februari framkommer att en majoritet av de tillfrågade med bred majoritet avvisar värdlandsavtalet efter information om vad det innebär i form av närvaro av NATO trupper på svenskt territorium, eventuellt med kärnvapen, och i form av hot mot vår alliansfrihet. Av de tillfrågade var 56 procent negativa till konsekvenserna av värdlandsavtalet, 26 procent accepterade det och 16 procent var osäkra (riktpunkt.nu).

Malmö/Lund: Vårblommor.

Vacker vårdag med strålande sol. Såhär ser det ut i min rabatt just nu, fredag 12.00. Och vänta bara tills gyllenlacken blommar…!

 

vårbl3

 

Konsten: Ann Edholm.

Det Ann Edholm gör är inte helt ointressant tycker jag. Hon fortsätter där Olle Bærtling slutade, föreställer jag mig. Abstrakt form och färg är ingenting som kan ta slut. Och visst är det vackert med rött & svart?

 

Ann-Edholm-Sthlm1Courtesy Ann Edholm.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 11 mars, 2016 by in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) and tagged , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: