Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #675. Evening glow.

Världen: Trump och Hitler – en jämförelse. 


 

trump-hitler


 

Sverige: Still not lovin’ the police.

Någon satte eld på en civil polisbil i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Polismän som var på uppdrag i området upptäckte när de återvände till bilen att den brann invändigt. Sten kastades sedan mot en annan polisbil.

Malmö/Lund: Ta natten tillbaka!

Demo i Malmö: En del demonstranter bar på svarta flaggor med ett kvinnotecken i guld och flera bengaler tändes under demonstrationen. På Facebook beskrivs evenemanget som separatistiskt och arrangerat av Support your local feminist, Mangla, Syndikalistiska Ungdomsförbundet och Södra Klubben. Demo i Lund: Utomparlamentarisk kvinnodag firades på Stortorget. Foto: Thalat Bhat.

 

6mars


 

Boktips: Passagearbetet.

Att döma av kultursidornas bokrecensioner är det sällan någon som läser vad jag menar är riktiga böcker, med hög intellektuell densitet och en lätt dragning åt det kryptiska. I stället handlar det oftast om uppblåsta oväsentligheter. Döm alltså om min förvåning då jag stötte på inte bara en utan fyra recensioner av Walter Benjamins Passagearbetet som kommit i nyutgåva. Här stämmer form och innehåll överens, en labyrintisk värld av inglasade basarer tvärs genom hus och gränder som samtidigt uttrycker det nyckfulla i kapitalismens varurelationer.

 

Konsten: H M Saffer på Aron Galleries.

hm-saffer-evening-glow-1

Courtesy H M Saffer: Evening glow.

*

Love, Peace & Understanding — anarchy is order

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com