Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #659. Konstnärens många roller.

Världen: Guantanamo.

Obama gör ett nytt försök att stänga Guantanamofängelset där 91 fångar finns kvar, utomrättsligt inspärrade under tortyrliknande former och utan rättegång sedan 2001. USA och Ryssland har utlyst eldupphör i Syrien från den 27/2. Om det nu får effekt.

Sverige: Musiker mot rasism.

Musiker Mot Rasism är en del av den antirasistiska folkrörelsen och har bland annat genom #motrasism-kampanjen fått många artister att ta ställning mot rasism. Artisterna har genom sitt engagemang fungerat som förebilder för den växande folkrörelsen, inte minst för ungdomar som dras med när deras idoler ställer upp i politiska sammanhang.

Malmö/Lund: Thomas Löfström 1948-2016.

Frihetlige författaren Thomas Löfström har gått bort. Han var en av mina nära och kära hippievänner under 1960-talet då vi ockuperade hus tillsammans och kämpade för ett Allaktivitetshus i Lund 1969. Som författare var han den som revolutionerade den svenska reseberättelsen med sin debutbok ”Liftare”. Han var en kännare av Indien och Nepal och skrev också om Österlen där han bodde i boken ”Från Haväng till Himalaja”. En vänlig, lågmäld och mycket begåvad person. Hans böcker – ett drygt tjugotal – kommer att läsas i många generationer. Vi saknar dig redan. Love & Light, Thomas.


 

Tomas_Löfström

 

Konsten: Konstnären.

”Konstnären” heter en stor utställning på Fredsgatan 12 i Stockholm 11 februari – 4 september 2016. En utställning om vad det innebär att vara konstnär nu och då. Entreprenör. Geni. Avantgardist. Normbrytare. Visionär. Resenär. I samarbete med Nationalmuseum, Moderna Museet och Konstakademin. Det handlar om roller, ideal och myter, Om maktrelationer och föreställningar om kön, etnicitet, sexualitet och klass. Fri entré.


 

Utställning

 love&peace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 februari, 2016 av i * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: