Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #648. Moderaternas bästa gren.

Världen: Alla hjärtans dag 14/2.  ❤

I Sverige har firandet av Sankt Valentin och alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. Nordiska Kompaniet försökte importera seden till Sverige 1956 , men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som alla hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.

Sverige: Kurdisk demonstrant skjuten i Fittja.

Enligt arrangören till demonstrationen var attacken politisk motiverad.– Det var några fascister som under demonstrationen började håna och hota oss, säger en talesperson till Expressen. Den skottskadade mannen befann sig i en följebil till demonstrationen, en minibuss draperad med kurdiska flaggor, när han blev skjuten, uppger TT som även skriver att Säpo informerats om händelsen (Expressen).

20-årig man häktad för förberedelse till terroristbrott. En 20-årig man häktades på torsdagen misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Han är tidigare ostraffad men hämtades i slutet av januari in till förhör av Säpo, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, skriver Expressen. Mannen har påbörjat en lärarutbildning och är hemmahörande norr om Stockholm.– Han är världens snällaste kille, nästan lite för snäll så att han inte vågade säga nej till någon, säger en vän.

Låter inte precis som en blodtörstig terrorist. Sist Säpo fångade en ”terrorist” visade han sig vara helt oskyldig. Ju. Nice try.

”Vad tror du händer i ett land där en vänsterregering använder undergångsretorik för att motivera svek mot ­värdegrunden samtidigt som det största oppo­sitionspartiet använder ­ännu hårdare undergångsretorik för att motivera ett regeringsskifte och ta ­tillbaka väljare från det tredje största partiet – som byggt ­hela sin ­existens på undergångsretorik? Skulle en sådan spiral i förlängningen kunna innebära ett ­allvarligt hot mot allmän ­ordning och inre ­säkerhet?” skriver Andrev Walden i AB under rubriken ”Oroskarusellen”.

Politiken skall skapa trygghet och framtidstro – men då måste det vara en helt annan politik än dagens. Gäller alla nivåer.

Malmö/Lund: Exploatering.

M vill att kommande detaljplaner i Lunds C-området har en högre exploateringsgrad än tidigare tänkt. Jomen visst, exploatering är ju moderaternas bästa gren.

Konsten: Ännu en bild från utställningen Eye Attack på Louisiana. Passar också in på Alla hjärtans dag! ❤


 

Vasarely

Zebror. Courtesy Victor Vasarely.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 13 februari, 2016 by in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: