Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, aktivist, konstkritiker & lundabo.

Krönika #634. Revolution i Moldavien?

Världen: Revolution i Moldavien?

Hot om revolution om regeringen inte avgår. På torsdagskvällen löpte tidsfristen ut för Moldaviens regering, som vägrar avgå. På gatorna kräver upp emot 40 000 demonstranter – mycket i ett land med tre miljoner invånare – att regeringen omedelbart ska avgå och utlysa nyval (DN).

 

moldaviens-flagga

 

Sverige: Fortsatt sd- och nazistbråk i Stockholm.

Tre personer greps misstänkta för misshandel efter demonstrationerna på Norrmalmstorg på lördagen. De tre släpptes senare under kvällen. Polisen verkar inte begripa någonting. Arrestera allihop, visa lite kurage! Vi vet att ni är svaga för nassar och SD:are men det finns faktiskt andra människor också i staden! Socialförvaltningen råder nyanlända att inte gå ut – nu får ni sätta fart och bura in hela packet – ni ska garantera folks säkerhet, eller? Er passivitet är verkligen talande. Tur att AFA finns.

(Pingback: Marreallday.se. Tack!)

Malmö/Lund: Lundapolisens charmoffensiv.


Den skandaltyngda polismakten har nyligen köpt PR för 25 miljoner. Lundapolisen driver en systematisk charmoffensiv-kampanj på sociala medier och Sydsvenskan ställer villigt upp. Men detta är bara en uppifrån dirigerad teater som alla vet som varit i närkontakt med våldsmonopolet. Att högerextremisterna jublar förstår man eftersom de betraktar polisen som sina privata bodyguards – men inga andra. Ryktet behöver bättras på av en anledning men PR-kampanjer och myshistorier på facebook kommer inte att räcka en millimeter. Allmänhetens förtroende för polisen är noll efter åratal av motbjudande polisskandaler som fortsätter oavbrutet. Polisen kan inte byta attityd utan bara avvecklas.

batmanpolis-730x442

Polisens maskerade spökskrivare som skriver snyfthistorier om den goda polisen. Batman har som alla de amerikanska superhjältarna ett fascistiskt macho-innehåll. Bild Arbetaren.se.

 

Konsten: Linda Fagerström i SR om konst bakom skynken.

När Irans president Hassan Rouhani besökte Rom gömdes vissa konstföremål med nakenhet undan bakom lådor i de Kapitolinska museerna. Konstvetaren Linda Fagerström berättar om fikonlövet i konstens historia intressant, välformulerat  och underhållande.

En av mina målningar: Oh Happy Day!

 ohhappyday

 

 Love, Peace & Understanding — anarchy is order

One comment on “Krönika #634. Revolution i Moldavien?

  1. Pingback: Att stoppa nazister | Marre all day

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

This entry was posted on 1 februari, 2016 by in * KRÖNIKAN, * KRÖNIKAN (500) and tagged , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: